Србија

ВУЧИЋ ПОСЛЕ ПОТПИСИВАЊА УГОВОРА С КОМПАНИЈОМ ЦУМБОТЕЛ: А гледали ме и питали се – ШТО НАМ ПРОДАЈЕШ МАГЛУ?

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је веома срећан што је потписан уговор са компанијом Цумтобел и што таква инвестиција долази у Ниш
Вучић је после потписивања уговора изјавио да су га када је у Ниш дошао са вешћу о инвестицији те аустријске компаније новинари гледали мислећи: „Што нам продајеш маглу“.
– Посебно сам срећан да је уговор потписан и да идемо одмах на полагање камента темељца. Оно што је врло важно је да ће први производи угледати светлост дана у мају следеће године – казао је Вучић.
Реч је, како је навео, о инвестицији од 30,6 милиона евра у фабрику за производњу ЛЕД расвете, која ће запослити 1.100 радника.
Субвенција владе износи осам милиона евра, казао је Вучић и додао да су неистинити наводи који су се појавили у јавности да ће влада давати 50.000 евра по запосленом.Вучић је казао да је компанија почела регрутацију запослених, ступили су у контакт са Униоверзитетом у Нишу и средњим школама, а биће запсолени поред производних радника и инжењери и стручњаци других профила.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се Србија у појединим занимањима већ сусреће са недостатком радне снаге. Он је после потписивања уговора о инвестиције Цумтобела у Нишу, казао да за поједине послове у Србији морамо да узимамо радну снагу из иностранства.

– О томе ћу да говорим на неком другом месту – навео је он.
Изразио је наду да то неће бити случај у запошљавању радника у Цумтобелу.Вучич је казао да је циљ да се незапосленост у Нишу смањи на испод 20.000 људи у наредном периоду и подсетио да је пре три или четири године тај број био скоро 50.000.

– Србија улаже у Ниш, Ниш је данас другачије место, нове енергије, … Ниш постаје нови индустријски центар Србије – казао је председник Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Казао је да градска каса у Нишу боље функционише.
– Није још добро, нисам још сасвим задовољан, али је боље.

Извор: Tanjug