Србија

ВУЧИЋ: Успели смо, дијалог је почео, реагују озбиљни и одговорни људи, има и оних других, али и то је дијалог!

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас задовољство реакцијама на његов позив на унутрашњи дијалог о Косову и приметио да има много изјава „озбиљних и одговорних“ људи попут Душана Ковачевића на ту тему
Видите да смо успели, сви причају о томе. Тај унутрашњи дијалог је кренуо, очекивано, имате много одговорних изјава озбиљних и одговорних људи попут Душана Ковачевића, али и многи других, до најнеодговорнијих изјава, али то је дијалог. Очекивали смо то и то је добро. Отворили смо ту тему – рекао је Вучић за РТС из Ниша.

Председник је напоменуо да тај дијалог није замишљен тако да неко долази код њега у Председништво као што су, како је рекао, поједини замишљали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не. То је опште друштвени дијалог који ће бити подељен у више концентричних кругова, да се разговара на ту тему, да видимо да пробамо да будемо реални, да пробамо да решимо проблеме данас, а не да их остављамо деци сутра. Ако неко то разуме – рекао је Вучић.

А ако, нагласио је, „сви људи у Србији разумеју да не треба ништа да се мења, да останемо са истим проблемима, да за децу ништа не решавамо, а да истовремено од државе увек тражимо још више пара, још више ствари да држава мора да решава, а да држава не може да их реши, онда то показује недовољну посвећеност решавању проблема и недовољну одговорност“.

Извор: Tanjug