Издвајамо Спорт

ВУЈОШЕВИЋ ТРАЖИ СВОЈЕ ПАРЕ ОД ПАРТИЗАНА: „Чист рачун, дуга љубав, очекујем да ми се исплати сав дуг!“

Душко Вујошевић (Фото: Јутјуб)

Нови селектор репрезентације БиХ осврнуо се на најактуелније теме у српској кошарци. Када је Партизан у питању, у овом тренутку га највише занима дуг који црно-бели још увек имају према њему.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Често се каже: “Чист рачун, дуга љубав“, али ни две године после његовог одласка из Партизана, Душко Вујошевић не може да каже да има чисте рачуне за црно-белима.

Партизан и даље има заостала дуговања према Вујошевићу, иако су црно-бели са својим бившим тренером договорили динамику исплате. Према његовим речима, које је пренео данашњи “Блиц“, јасно је да се та динамика не поштује.

Због тога, на питање да прокоментарише долазак Мирослава Николића на клупу Партизана, Вујошевић одмах мења тему и прелази на оно што га још увек највише интересује када је Партизан у питању.

“Што се тиче Партизана, могу да коментаришем само велики дуг који клуб има према мени и рате које касне. Очекујем, да паре које сам зарадио и добијем. Преокупиран сам заосталим дуговањима која су се нагомилала од 2012. године.

Када завршите посао, чекате плату, или на пример они радници који нису исплаћени у Крагујевцу штрајкују, па тако и ја очекујем од црно-белих да се обавезе према мени исплате и ту је моја основна концентрација на њима. Мимо тога, Партизану желим све најбоље“, поручио је Вујошевић.

Није желео да се бави ни одласком Николе Пековића са чела Партизана, али је ту тему прокоментарисао једном црногорском изреком.

У Црној Гори се каже: ‘Свршеноме послу мане нема“’, истиче Вујошевић.

Старом изреком се послужио и у вези одласка Милоша Теодосића у НБА лигу

“Од туђег добра може да ти буде само добро, а од зла само зло“, каже Вујошевић и наглашава да му је драго због српског плејмејкера.

Још једна тема је у недељи на измаку преокупирала српску кошаркашку јавност, а то је одлука Николе Јокића да не наступи на предстојећем Европском првенству. И док кошаркаша Денвер Нагетса многи због тога осуђују, Вујошевић има другачије мишљење.

“Требало би да имамо разумевања за ситуацију у којој се нашао овај млади играч. Никола је прошлог лета носио дрес Србије и показао жељу да то чини и даље. Треба га истрпети за предстојеће Европско првенство, како би наредних година заредом наступао на великим такмичењима. Србија ће морати без њега на Евробаскету“, закључио је Вујошевић.

 

Извор: sportske.net / Блиц.рс