Издвајамо Србија

ВУЛИН: Потребно је војно обучити све, чак и оне који нису припадници војске

Фото: Јутјуб

– Ниједна војска на свету није довољно бројна, и ниједна војска на свету није довољно спремна за изазове који су пред нама уколико нема подршку читавог становништва и свих грађана – нагласио је Вулин.

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Команду за обуку Војске Србије у касарни „Топчидер“, истичући да је висока обученост старешина и сваког нашег војника од највећег могућег значаја за војску, саопштено је из Министарства одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да сви напори које улаже Министарство, Генералштаб и Команда за обуку нису довољни без помоћи читаве државе и друштва.

– Зато ми морамо да нађемо начине да поново у процес обуке уведемо и оне који нису припадници војске. Ниједна војска на свету није довољно бројна, и ниједна војска на свету није довољно спремна за изазове који су пред нама уколико нема подршку читавог становништва и свих грађана – нагласио је Вулин.

Војска Србије (фото:ЈуТјуб)

Према његовим речима, да би то било могуће, морамо да се размишља о начинима и механизмима како да се врати обученост, да се врате одређене курсеви и технике по којима би се најшире становништво поново обучавало свим оним вештинама и знањима која су потребна да би се бранила земља.

– Команда за обуку ради изузетан посао, наша војска може да се мери са било којом другом армијом по нивоу и квалитету обучености, али без подршке читавог народа, то једноставно неће бити довољно, и Срби то себи, сигурно неће допустити – закључио је Вулин.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug