Издвајамо Србија

ВУЛИН: Потребно је војно обучити све, чак и оне који нису припадници војске

Фото: Јутјуб

– Ниједна војска на свету није довољно бројна, и ниједна војска на свету није довољно спремна за изазове који су пред нама уколико нема подршку читавог становништва и свих грађана – нагласио је Вулин.

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Команду за обуку Војске Србије у касарни „Топчидер“, истичући да је висока обученост старешина и сваког нашег војника од највећег могућег значаја за војску, саопштено је из Министарства одбране.

Loading...

Он је додао да сви напори које улаже Министарство, Генералштаб и Команда за обуку нису довољни без помоћи читаве државе и друштва.

– Зато ми морамо да нађемо начине да поново у процес обуке уведемо и оне који нису припадници војске. Ниједна војска на свету није довољно бројна, и ниједна војска на свету није довољно спремна за изазове који су пред нама уколико нема подршку читавог становништва и свих грађана – нагласио је Вулин.

Војска Србије (фото:ЈуТјуб)

Према његовим речима, да би то било могуће, морамо да се размишља о начинима и механизмима како да се врати обученост, да се врате одређене курсеви и технике по којима би се најшире становништво поново обучавало свим оним вештинама и знањима која су потребна да би се бранила земља.

– Команда за обуку ради изузетан посао, наша војска може да се мери са било којом другом армијом по нивоу и квалитету обучености, али без подршке читавог народа, то једноставно неће бити довољно, и Срби то себи, сигурно неће допустити – закључио је Вулин.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug

Loading...
loading...
loading...