Издвајамо Србија

ЗЕМЉО ОТВОРИ СЕ! Вучић потврдио да ће Србија уложити 530.000 еура у обнову родне куће бана Јосипа Јелачића

Хрватска предсједница данас је у Дубровнику отворила сумит Процеса сурадње у југоисточној Еуропи (СЕЕЦП).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предсједница Колинда Грабар-Китаровић и предсједник Србије Александар Вучић разговарали су у Дубровнику о односима и економској сурадњи двије земље, а Вучић је хрватској предсједници потврдио да ће Србија уложити више од пола милијуна еура (530.000) у обнову родне куће бана Јосипа Јелачића и да ће заједно у договору омогућити одлазак логораша на комеморацију жртвама логора Стајићево.

Грабар-Китаровић: Надам се да неће бити инцидената нити унилатералних потеза

– Разговарали смо о унапрјеђењу наших односа. Господин Вучић ми је рекао да ће Србија обновити родну кућу бана Јосипа Јелачића у Петроварадину за износ нешто већи од 500.000 еура.

Разговарали смо и договорили се да ће логорашима омогућити ове године долазак у Стајићево да у миру и достојанству положе вијенце и присјете се тешких тренутака у раздобљу које је иза нас и које морамо затворити. Наставит ћемо нашу сурадњу, наставит ћемо разговоре на темељу Суботичке декларације, темељем добре воље обје стране и вјерујем да ћемо у скорој будућности имати резултате у корист наших народа и држава као и свеукупних односа на Југоистоку Еуропе – поручила је Грабар-Китаровић.

 

Извор: Вечерњи.хр