Издвајамо Србија

ЗЛО! ВЕСНА ПЕШИЋ „НАЦИОНАЛНО УВРЕЂЕНА“: Шта има Брнабићка да се правда Чепурину и носи стенограм, понижени смо

Фото: Јутјуб

То што је премијерка Србије Ана Брнабић носила на ноге руском амбасадору у Србији стенограм свог интервјуа америчкој агенцији Блумберг представља највеће понижење Србије до сада, рекла је за Радио Слободна Европа социолошкиња Весна Пешић и додала да се први пут осетила национално увређеном.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Да она оде и да тај стенограм носи на увид и да се правда руском амбасадору – верујте ми, ја први пут морам да кажем, а ви знате да ја такве ствари не изговарам – да ником није пало на памет да оволико понизи Србију као што је она учинила”, указала је Пешић.

Додала је чак и да је Брнабић направила грешку због неискуства, “неприхватљиво је да она иде амбасадору или било коме другоме и да носи некакав стенограм на ноге”.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

“Она, изгледа, заборавља да држи највишу политичку функцију у нашој држави”, истакла је Пешић.

“Да она иде да се правда некаквом амбасадорчићу тамо, а и сама сам била амбасадор, то је апсолутно незамисливо и морам да вам кажем да сам се први пут национално увредила”, закључила је Пешић.

Представница руског Министарства иностраних послова Марија Захарова рекла је да је српска премијерка Ана Брнабић руском амбасадору у Београду, Александру Чепурину, предала стенограм интервјуа за агенцију Блумберг како би доказала да је њена изјава о избору између ЕУ и Русије погрешно интерпретирана.

 

Извор: Фонет