Издвајамо Србија

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: Хоћу нову фирму са хиљадама радника

Београд — Потпредседница Владе Зорана Михајловић истакла је да су задаци нове Владе свакако завршетак Коридора 10 и наставак радова на Коридору 11.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је открила и да жели да направи велику фирму за градњу путева.

Србија мора инфраструктурно да се обнови, са Европом и светом морамо да се повежемо новим ауто-путевима и пругама и за то има новца, рекла је она.

„Међутим досадашња пракса и проблеми на које смо наилазили указују да је неопходно да имамо најмање једну велику домаћу компанију са, ако треба, и неколико хиљада запослених која ће кадровски, технички и организационо бити способна да послове на инфраструктури уради у року и по највишем квалитету и то не само у Србији, већ и у региону и широм света“, рекла је Михајловићева.

Она додаје да Србија има добре домаће фирме, али не као што су некад били Рад, Мостоградња и друге које су упропаштене.

„То желим да направим. Да ли ће те компаније бити државне, или са мешовитим власништвом само је једна од тема реализације овог пројекта“, каже Михајловићева.

Потпредседница Владе истиче и значај пројекта „Један појас, један пут“ на коме ће радити заједно са осталим члановима Савета за сарадњу са Русијом и Кином који води бивши председник Томислав Николић.

„Највећи глобални пројекат ‘Један појас, један пут’ на коме се налази и наша земља, има огроман потенцијал за све земље западног Балкана, посебно за Србију. Зато инсистирам да још више радимо са Кином на инфраструктурним пројектима који ће бити усклађени са европским стандардима. Надам се да ћемо господин Николић и ја добро сарађивати у овом Савету“, каже Михајловићева.

 

Извор: Танјуг