Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДА ДЕМОНСТРИРАЛА СИЛУ И РАЗБИЛА СПАРТУ: На крилима ДЕЛИЈА, убедљива победа црвено-белих (ВИДЕО)

Вицешампион Србије стекао је капиталну предност пред реванш трећег кола квалификација за Лигу Европе са прашком Спартом. Звезда у првом мечу размонтирала фаворизованог ривала.

Да је било мало више фудбалске среће већ после прве утакмице трећег кола квалификација за Лигу Европе између Звезде и Спарте могло се констатовати да је српски представник већ завршио посао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црвена звезда је фаворизованог ривала у потпуности надиграла и славила са 2:0 (1:0) али је игра била таква да коначан резултат није довољно добар.

Црвена звезда: Борјан – Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић – Јовичић, Доналд (Ц) – Милић (од 74′ Гобељић), Канга, Рикардињо (од 61′ Радоњић) – Боаћи (од 89′ Пешић);

Спарта Праг: Дубравка – Караваев, Каја, Штетина, Ватајелу (од 46′ Чивић) – Манђек, Марачек, Фридек – Плавшић (од 77′ Бен Хаим ИИ), Јанко, Јулиш (од 46′ Лафата);

Вицешампион Србије у потпуности је надиграо Спарту, а само у првих петнаест минута црвено-бели су постигли водећи гол и имали још неколико прилика да матирају ривала.

Гости су у првом полувремену деловали неорганизовано, већ у трећем минуту Ричмонд Боаћи избија сам пред истрчалог голмана, успева да га обиђе али потом одлази сувише улево и не успева да направи завршни пас нити да упути ударац.

Први пут мрежа се затресла у четвртом минуту, Ричмонд Боаћи је погодио али је гол оправдано поништен због офсајда у којем се нашао интернационалац из Гане.

Након тога Звезда наставља да притиска, сваки прекид деловао је као велика опасност за госте и управо је после слободног ударца у 13. минуту тим Владана Милојевића стигао до вођства.

Гелор Канга на зихерашки начин гура лопту иза леђа дефанзивне линије и спаја Боаћија са голом. Уследила је рутинска реализација, лопта је отишла испод тела голмана Дубравке и продужила ка небрањеној мрежи!

https://youtu.be/jrYQTwBYSrA

Након водећег гола црвено-бели су наставили да притискају противника. Најбољу шансу до одласка на одмор порпустио је Мичел Доналд. Поново је Канга упутио центаршут после прекида а капитен домаћег тима шаље лопту поред стативе иако је био сам на петерцу.

Гости у првом полувремену готово да нису ни угрозили Милана Борјана. Укупно су три пута шутирали ка голу али ниједном у оквир. Када оставимо по страни статистику можемо да кажемо да је Спарта показала да може да буде опасна после прекида у 34. минуту када је Фридрих лоше захватио лопту и послао је преко гола.

На крају су црвено-бели „спустили темпо“, привели полувреме крају на прави начин и са голом предности отишли на одмор.

Почетак другог полувремена донео је нешто мирнији темпо што је био резултат Звездине повученије игре. Црвено-бели су на паузи решили да „спусте гас“ и сачекају да се противник отвори што се показало добрим потезом.

Током уводних 15 минута у наставку Спарта је кренула агресивније али изузев прилике из 63. минута када је Јанко шутирао после центаршута гости нису успели да угрозе Звезду.

Чинило се да се Звезда превише повукла, да је превише пустила Спарти да диктира темпо и пита се о дешавањима на терену, али је онда уследио шок за госте.

После прекида на својој половини Звезда стиже до ситуације пред казненим простором коју Гелор Канга мајсторијом претвара у други погодак! Репрезентативац Габона је примио лопту, затегао са двадесетак метара и уз помоћ пречке савладао Дубравку!

Као што је речено, да је било још мало среће Звезда би у Праг понела најмање три гола предности. Дебитант Немања Радоњић створио је у 72. минуту сјајну прилику и протурио лопту голману Спарте кроз ноге али се она одбила од стативе у поље а не у гол.

До краја је и Јовичић затегао са двадесртак метара, шутирао је тик поред десне стативе па је на крају остало „само“ 2:0 за Црвену звезду.

Резултат и игра из прве утакмице делују фантастично али тек је одрађено „прво полувреме“. Звезда у Прагу мора да одигра паметно и уколико понови издање из вечерашње утакмице нема сумње да ћемо вицешампиона Србије гледати у плеј-оф фази квалификација за Лигу Европе.

Подсећамо, реванш је на програму за седам дана у Прагу.

 

Извор: sportske.net