Свет

„Ако Ким нападне Америку или Сеул имаће 15 МИНУТА, а онда ћемо их ЗБРИСАТИ СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ“

PIXABAY.COM

Пензионисани генерал-потпуковник ваздухопловних снага САД Том МекИнернеј изјавио је да у случају нуклеарног напада Северне Кореје на САД или Јужну Кореју, Пјонгјанг ће имати око 15 минута да ужива у својој слави пре него што га Америка збрише са лица земље.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако усмеримо нашу пуну нуклеарну способност, само неколико минута након што пошаљу ракету на Сеулу, од њих неће остати ништа. Ако подигнемо ваздушне капацитете са нуклеарним оружјем, као и друге наше снаге, неће трајати 15 минута – рекао је МекИнернеј телевизији „Фокс“, преноси Бизнис инсајдер.

У случају Северне Кореје, најближи амерички бомбардери способни да носе нуклеарне бомбе су у Гуаму. „Вашингтон пост“, позивајући се на поверљиву процену америчких обавештајних званичника, објавио је да је Северна Кореја успешно произвела смањену верзију нуклеарне бојеве главе која може да стане у њене ракете, а процењује се да има 60 нуклераних уређаја.

За растуће тензије у Пацифику, генерал МекИнернеј предложио је решење.

 Свети Пантелејмон: Чудотворни исцелитељ чије се мошти налазе и у Србији призива се у посебним приликама

– Формирати политичку област, слично НАТО. Јужна Кореја, Јапан, Аустралија, Нови Зеланд, Филипини, Тајланд и друге земље треба да формирају бедем, не само против ширења Северне Кореје, већ и кинеске експанзије. Појачао бих наше поморске и ваздушне снаге у региону, а нуклеарне капацитете ставио бих у приправност – рекао је пензионисани генерал.

 Фото: Pixabay.com
Извор: Blic.rs