Србија

Амбасадор САД укључен у аферу прислушкивања – циљ ЦИА пад Србије: Грме македонски медији

Фото: Јутјуб

Према писању медија, амбасадор Бејли користи идентичан сценарио којим је рушио власт ВМРО-ДПМНЕ, али је сада циљ Србија.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Македонски портал Минарипорт тврди да је у аферу прислушкивања српских дипломата и званичника директно укључен амерички амбасадор у Скопљу Џес Бејли, преноси „Политика“.

Бејли је, како пише новинарка овог портала на енглеском језику, Марија Николовска, преко „свог“ премијера Зорана Заева затражио да се припадници македонске Управе за безбедност и контраобавештајне послове (УБК) укључе у прислушкивање српских дипломата, али и председника Александра Вучића.

ДОК ЈЕ СВЕТ ГЛЕДАО ПОМРАЧЕЊЕ СУНЦА – Шта је сакрила НАСА лансирањем џиновских балона пуних бактерија?

Према писању овог сајта, амбасадор Бејли користи идентичан сценарио којим је рушио власт ВМРО-ДПМНЕ, али је сада циљ Србија.

Како преноси „Политика“, откривајући позадину шпијунске афере Николовска пише да за ЦИА пад Македоније није довољан и да мора да „падне“ и Србија, како би Америка „комплетирала власништво над Балканом“.

„Зато су америчка „дубока држава“ и њихови вазали Британци и Немци дали зелено светло да се Скопље претвори у штаб из којег ће се водити активности чији је циљ дестабилизација Србије“, наводи се у тексту.

Иначе, како се подсећа, Бејли је својевремено морао да напусти Турску због организовања неуспелог државног удара против Тајипа Реџепа Ердогана.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug