Регион

БРУКА И СРАМОТА: Нови усташки скандал у Хрватској!

Свој концерт у Слуњу поводом Дана победе Марко Перковић Томпсон почео је песмом “Бојна Чавоглаве“ уз узвик “За дом – спремни“

Неки посетиоци концерта на друштвеним мрежама су објавили да је дошло цак 50 хиљада људи, преноси Јутарњи лист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Слуњу се уочи концерта Марка Перковића Томпсона окупило око 10 хиљада људи, како примећују хрватски медији далеко више него на званичној прослави Дана победе у Книну, а ни овога пута није могло да прође без усташких парола и позрава, преноси хрватски портал Индеx.хр.

Пре концерта говоре су одржали министар бранитеља Томо Медвед и градонацелник Слуња Јуре Катић.

Како наводи портал Индекс Медвед је окупљене позвао на достојанствено славље, а први га је озбиљно нарушио градоначелник Катихц, који је у свом говору тврдио да „Самостална Република Хрватска није створена на неком антифашизму“.

Да је процитао хрватски Устав могао је да уочи да се у његовим изворним основама позива на одлуке Земаљског антифашистицког већа из 1943. године, наводи портал.

Док су Медвед и Катић држали своје говоре из публике се чуло гласно скандирање усташког поздрава „За дом спремни“ и певање Јури и Бобану (командантрима злогласне усташке црне легије).

У град су већ у поподневним сатима дошле на хиљаде Томпсонових обожавалаца, од којих су неки у војним униформама, неки огрнути хрватским заставама, а неки нису могли да се уздрже од ношења мајица и застава с усташким поздравом „За дом спремни“.

За разлику од Книна, међутим, где је полиција приводила особе које су скандирале усташки поздрав, у Слуњу полиција још увек није никог привела, наводи портал.

 

 

Извор: Tanjug