Србија

ДАЧИЋ ОДГОВОРИО КРИТИЧАРИМА: Хоћете да предате цело Косово?

Министар спољних послова и лидер СПС Ивица Дачић узвратио је данас критичарима његовог предлога о разграничењу, као начину решавања питања Косова и Метохије, тврдњом да они заправо желе да предају Албанцима – цело Косово.

– Јасно сам изнео свој предлог да се изврши разграничење шта је српско, а шта албанско, јер је то у интересу и Срба и Албанаца, и то је једино могуће трајно решење, а хистерични напади на мене због тог предлога показују о каквим се лицемерима ради – истакао је Дачић у изјави за Тањууг.

Он оцењује да његови критичари, који му, како каже, замерају да овим предлогом наводно нешто издаје или провоцира сукобе, у ствари хоће да предају цело Косово, јер тако они „виде унутрашњи дијалог“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија никад неће прихватити једнострано проглашену независност, она хоће дијалог о трајном решењу. Зато су јадни ови покушаји да убију једино могуће трајно решење које је у интересу и Срба и Албанаца, а које прихватају и Срби иАлбанци – истиче Дачић.

– Ако Холандија И Белгија могу да размењују територију, ако то могу Индија и Бангладеш, и многи други, зашто то не би смели Срби и Албанци, ако је то решење које гарантује мир у овом веку – пита Дачић у изјави за Тањуг.

– Цео свет се, на жалост, бавио Србима и Албанцима, имам право, ваљда, и ја – примећује Дачић.

Он подсећа да је компромис „само онај договор у коме свако добија помало од нечега сто не жели“.

– Осим ако моји критичари не мисле да Срби треба све да изгубе – наводи Дачић и указује да се то онда не зове – договор.

– Јадно је то што неки мисле да бити модеран, либералан или проевропски значи обавезно бити антисрпски – закључује министар.

 

 

Извор: Vestionline/Tanjug