Србија

Дачић о идеји разграничења КиМ: Ако то буде званичан став Србије, Русија ће нас подржати

Русија ће подржати идеју о разграничењу Косова ако она буде званичан став Србије, каже лидер СПС и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић и додаје да је изложен сталним нападима од када је поменуо поделу Косова.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Називају ме издајником, а нисам чуо никога да је предложио било које друго решење – рекао је Дачић и додао да осим његовог предлога ниједна странка или било који други политички и друштвени чинилац није изашао са конкретном идејом.

НАТО ИМА САМО ЈЕДАН ЦИЉ! Прогутати све – заузети што више територија и ПОСТАТИ ВИРТУЕЛНА ДРЖАВА БРОЈ1!

Откако је председник Србије Александар Вучић предложио унутрашњи дијалог о Косову само чујем „Уа, Вучићу“, „Уа, Дачићу“, а нико ништа конкретно да каже, примећује Дачић.

Шеф српске дипломатије верује да ће се наћи подршка међу светским силама уколико предлог о разграничењу постане званичан став Србије.

– Што се тиче подршке великих сила овом мом предлогу, јасно је свима да ће ићи тешко, али подсетићу вас на речи председника Русије Владимира Путина да је за Москву прихватљиво све што је и за Србију, тако да, када кажемо то је званични став Србије, Русија ће бити из нас, али и многе друге државе – уверен је Дачић.

Упитан да ли је питање Косова кључно у европским интеграцијама, лидер СПС каже да је време да се то питање реши, те подсећа да је председник Вучић изјавио да је Косово кључно питање и за будућност евроинтеграција Србије.

– Ја сам покренуо то као једну од идеја и не говорим о подели него о дефинисању онога што је српско и под знацима навода албанско – закључио је он.

 

Извор: Tanjug