Издвајамо Спорт

ЗАСИЈАЛА ЕВРОПСКА ЗВЕЗДА, НИ СУДИЈА НИЈЕ ПОМОГАО РУСИМА: Црвена звезда је у Лиги Европе!

Пред више од 50 хиљада гледалаца, Црвена звезда је данас успела да направи чудо и да избаци Краснодар, наш тим је славио са 2:1 што је било довољно за пролаз.

Спектакл на стадиону „Рајко Митић“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

50 хиљада гледалаца, сви су навијали за наш најтрофејнији клуб, а на крилима тих навијача Црвена звезда је успела да слави са 2:1 против Краснодара што је било довољно за пласман у групну фазу Лиге Европе након 2:3 у Краснодару.

Гости су очигледно били превише фасцинирани атмосфером на трибинама, већ у првом минуту су претили Срнић и Милић, али су гости имали среће, да би у 2. минуту Мамаев блокирао управо Срнића.

Некако је висио гол у ваздуху, а онда се и десило. Милић је добио лопту, шутирао ка голу гостију, голман Синитсин је одбранио, а онда је до лопте стигао Радоњић који добрим ударцем постиже гол о пречку за 1:0 и експлозију на трибинама.
Звезда је била далеко бољи ривал у првом полувремену, имали су шансу преко Боаћија, а онда је Стојковић успео да изблокира један опасан напад гостију.

Боаћи је прекомбиновао, пре тога је и Родић имао шансу, па је Милић шутирао преко гола, а онда 40. минут и још једна сјајна шанса за Боаћија. У контри није желео да дода саиграчима, покушао је ударцем са 20 метара, али је погодио само стативу!

Чудесан гол на старту другог полувремена.

Само десет секунди је прошло, одбрамбени играчи Краснодара су пустили Кангу да шутира, овај је опалио са 30 метара и постигао фантастичан гол за 2:0.

Милојевић је током другог полувремена морао да направи две измене јер су повређени били Родић и Милић, а Краснодар је кренуо нешто озбиљније ка голу Борјана.

Управо је Борјан имао једну добру одбрану након шута Вандерсона, а онда тај 81. минут и невероватна грешка судије Тобијаса Штилера из Немачке. Досудио је пенал за Краснодар иако је био фаул за Црвену звезду, Гранквист је погодио за 2:1, за велику неизвесност до самог краја.

У првом минуту надокнаде Борјан је фантастичном интервенцијом успео да одбрани шут Гранквиста, Краснодар је био веома близу.

Тобијас Штилер је узео ствар у своје руке, судио је непостојећи фаул Русима на 30 метара од гола, након тога је настала права драма.

Није Краснодар успео, после 10 година је Црвена звезда успела да се нађе у групној фази Лиге Европе!

Браво, Звездо!

 

Извор: sportske.net