Свет

Трамп има одобрење Бога да уништи Ким Џонг Уна: Шокантна изјава тексашког свештеника

Џефриз је рекао да је био приморан да објави такво саопштење пошто је Трамп запретио да ће Северну Кореју „дочекати ватра и бес какве свет још није видео“

 

Тексашки свештеник Роберт Џефриз, један од „евангелистичких саветника“ Доналда Трампа који је држао проповед на дан његове инаугурације, изјавио је да председник има „морално овлашћење за убиство севернокорејског вође Ким Џонг-уна“.

– Када је реч о томе како би требало да поступамо са злочинцима, Библија, у књизи Римљана, јасно каже: Бог је дао владарима пуну моћ да користе сва потребна средства – укључујући рат – да зауставе зло. У случају Северне Кореје, Бог је дао Трампу овлашћење да уништи Ким Џонг-уна – изјавио је Џефриз за Вашингтон Пост.

Џефриз је у једном телефонском интервјуу рекао да је био приморан да објави такво саопштење пошто је Трамп запретио да ће Северну Кореју „дочекати ватра и бес какве свет још није видео“.

Контроверзни свештеник је током једне проповеди у Вашингтону такође изјавио да је „први корак у поновној изградњи нације била градња зида око Јерусалима за заштиту његових грађана“.

– Знате, Бог није против изградње зидова – рекао је он, сложивши се тако с Трамповим планом за изградњу зида на граници с Мексиком.

Џефриз је познат по томе што је оптужио бившег председника Барака Обаму да је „створио услове за долазак антихриста“, а велику пажњу јавности је привукао и тиме што је мормоне назвао култом.

Он је навео да је свестан да би његови коментари о Северној Кореји могли бити окарактерисани као контроверзни, али за то криви „оне који нису довољно упућени у Библију“.

Извор: Telegraf.rs / Tanjug