Издвајамо Србија

А ЈЕЛ БОНДСТИЛ У ИНТЕРЕСУ? ЏОНСОН: Давање имунитета центру у Нишу не би било у најбољем интересу људи у Србији

Фото: Јутјуб

Рон ЏОНСОН: „Да би капитал овде дошао, потребно вам је што мање корупције и владавина права, као и индикације да се држава заиста креће ка тржишном капитализму и стабилности, а, на жалост, председник Русије Владимир Путин демонстрира супротно”

Алексадар ВУЧИЋ поводом његове тврдње рекао да Србија одлуке доноси у складу са својим интересима. Притом је нагласио да Србија поводом хуманитарног центра у Нишу није била изложена никаквој врсти агресије. Па подвукао: „У складу са интересима независне и стабилне Србије доносићемо одлуке”

ФАКТИ: Америчком сенатору, који није случајно други пут за кратко време у Србији, неко би морао да објасни да је и код Путина капитализам и да је Русија стабилна упркос америчким санкцијама. А још боље би било да му је у Београду стављено до знања да нишки центар не повезује ни са каквом корупцијом, а да би давање имунитета било у духу владавине права и у најбољем интересу људи у Србији

ОДГОВАРАЈУЋИ на питања новинара, након састанка са председником Срије Александром Вучићем, како види Хуманитарни центар у Нишу, амерички сенатор Рон Џонсон је навео да давање имунитета том центру не би било у најбољем интересу људи у Србији у смислу изградње привреде и страних улагања.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Да би капитал овде дошао, потребно вам је што мање корупције и владавина права, као и индикације да се држава заиста креће ка тржишном капитализму и стабилности, а, на жалост, председник Русије Владимир Путин демонстрира супротно”, рекао је Џонсон.

Председник Србије је, надовезујући се на Џонсонове речи, поручио да Србија одлуке доноси у складу са својим интересима, истичући да нисмо били изложени никаквој врсти агресије по том питању.

„У складу са интересима независне и стабилне Србије доносићемо одлуке”, подвукао је Вучић.

Он се захвалио Џонсону на искрености и отворености и додао да је републикански сенатор увек био такав, као што је таква и наша позиција.

Како је рекао, око Косова и Метохије имамо различите ставове, али увек можемо да разговарамо о томе на отворен и поштен начин.

„Ма како то било тешко за нас, то је лековито за наше друштво и мислим да је добро да наши амерички пријатељи желе да чују наше ставове и мишљење”, назначио је Вучић.

Говорећи о томе како се у Вашингтону гледа на утицај Русије у Србији, Џонсон је рекао да би волео да је Русија „пријатељски ривал” Сједињених Држава и западне цивилизације, док са друге стране „имамо ситуацију да смо постали неки непријатељи”.

Како је рекао, после распада С С СР-а, постојала је јако добра прилика да раде заједно за бенефит свих људи, те да је САД спремна да буде пријатељ, а не ривал Русији, али да је на руском председнику Владимиру Путину да донесе одлуку.

„Ми радимо на томе да очврснемо своју одлучност и да сви у Русији схвате да ћемо се супротставити малтретирању и агресији”, рекао је Џонсон.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО: