Србија

Албанци траже хапшење Малагурског: Ово је његов одговор на провокације који ће их разбеснети

Албански портал са Косова Коха.нет објавио је вест да је у Гњилану ухапшено троје новинара, Јуриј Георијевац из Летоније, Робинсон Денисов и његова супруга Вера из Естоније, под оптужбама да су на Косово отишли с намером да шире пропаганду против интереса самопроглашене државе Косова.

У истом тексту тај албански портал наглашава да новинари често “упадају“ на Косово како би слали јасне поруке против чланства Косова у Унеско, а као негативан пример издвојили су Бориса Малагурског, аутора српског филма “Косово: Моменат у цивилизацији“, који говори о УНЕСКО-вој баштини у Србији, али и податку да је од 1999. године до данас преко 150 српских манастира и цркава уништено од руке албанских екстремиста.

Ово није први пут да албански медији негативно пишу о српском филму, али су на овај начин непосредно затражили од тамошњих лажних власти да ухапсе Малагурског уколико би крочио на Косово.

С друге стране, Малагурски за портал СрбијаДанас.цом, каже да је то само показатељ колико су Албанци уплашени од филма чије се приказивање очекује на јесен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пре свега, драго ми је да ме Коха диторе поново прозива, иако нису објавили мој одговор на први чланак у којем су напали мене и мој рад, јер доказују да само умеју да пљују оне чије аргументе не смеју да објаве. Чињеница да је наш водитељ задржан на административном прелазу показује колико је Приштина у страху од нашег филма, те уколико би покушали да нас хапсе, био би то још један доказ њихове немоћи да се аргументовано супротставе нашој истини. Не би ме изненадило да се то деси, уплашени људи су спремни на све да би се одбранили од истине кад угрожава њихове лажи – каже нам Малагурски.

На питање да ли планирају да филм “Косово: Моменат у цивилизацији“, прикажу и у јужној српској покрајини Малагурски каже:

Апсолутно. И нећемо дозволити да било ко спречи пројекцију филма на Космету. Приштина може да одложи приказивање употребим силе, али до пројекције ће доћи. Истина ће изаћи на видело и то нико неће моћи да спречи.

Извор: Srbija Danas.com