Србија

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Власт више брине о ЕУ него о Србији

Прекинут говор Бошка Обрадовића у Народној скупштини јер је рекао да власт лаже да се новим законом забрањује продаја земље странцима. Уместо права на реплику Обрадовић добио нову казну.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„По досадашњем закону страна правна и физичка лица нису могла да купују домаће пољопривредно земљиште. Нови законом по први пут странци могу да купују нашу земљу. То је доказ да никакве разлике нема између садашњег и бившег режима. ДС је потписала ССП, а СНС га спроводиˮ, рекао је председник посланичке групе Двери Бошко Обрадовић на закључењу јучерашње расправе о изменама и допунама Закона о пољопривредном земљишту.

АМЕРИКАНЦИ ОТКРИЛИ: Ево који балкански политичар је био нациста у Другом светском рату

Он је истакао да ова власт лаже грађане Србије, због чега је председавајући прекинуо његов говор. Након директног прозивања и напада од стране Маје Гојковић уместо реплике добио је нову опомену и казну. „Ви већ годинама уназад омогућавате да странци и тајкуни закупљују или купују десетине хиљада хектара наших ораница. Сетимо се само Ваших арапских лажних инвеститора или немачког „Тенисаˮ, личних пријатеља председника СНС Александра Вучића, који добијају оно што ниједан српски привредник или пољопривредник не може да добије у својој земљи. Ви бринете да држављани земаља чланица ЕУ добију иста права као и држављани Србије када је у питању куповина непокретности у Србији, иако ми нисмо чланица ЕУ.

То је за Вас хитно да се реши у Народној скупштини. Ви, дакле, као једину бригу имате испуњавање налога из ЕУ. Шта ће бити са држављанима Србије и када ће било која тема од интереса грађана Србије доћи на дневни ред Народне скупштине – Вас то није брига?“ – закључио је председник Двери.

 

Извор: Dveri.rs