Свет Србија

Чак 1,796 МИГРАНАТА затражило српско држављанство, планирају да остану!

Кроз Србију је у протекле три године прошло више од милион људи, а само је 1.796 затражило азил, што показује јасну намеру миграната да не остану у нашој земљи, изјавио је данас државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Учествујући у волонтерској акцији садње дрвећа у Привременом центру за тражиоце азила у Крњачи, Иванишевић је рекао да “Балканска рута није затворена”, јер би, да није тако, већ говорили о последицама мигрантске кризе, саопштило је Министарство.

Државни секретар је истакао да волонтерска акција у Крњачи показује жељу Србије и њених партнера да мигрантима настави да пружа најхуманије услове за живот, подсетивши да је Србија најхуманија земља на простору од Сирије до Немачке.

Иванишевић је пренео да у нашој држави “борави 7.000 људи са Блиског истока”.

Волонтерску акцију, у којој је посадјено 50 стабала украсног дрвећа, организовали су је Америчка агенција за медјународни развој (УСАИД) и Фондација “Ана и Владе Дивац“”, у оквиру пројекта „Подршка локалним заједницама у одговору на избегличку кризу“.

 

 

Извор: Alo.rs