Здравље Издвајамо

ДОКТОР КОЛДВЕЛ ОТКРИВА: Ево како да за пар недеља, излечите сваки ОБЛИК РАКА…

Здравље људског организма зависи од биолошке и физичко-хемијске равнотеже која регулише све механизме у свим органима.

Када ти механизми не раде како треба, ми добијамо „сигнал“ да смо ушли у стање болести, а то се види тако што наш организам постаје киселији. Успех при лечењу је много већи уколико организам може да уклони вишак киселости мењањем навика и конзумирањем хране која повећава алкалност организма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кисело-базна равнотежа нашег организма је јако важна за наше здравље. Нема ткива нити ћелија у организму које не могу да се оштете или униште због повећане киселости. Наравно, постоји известан облик регулације у нашем организму који се труди да одржи пХ крви на 7,4. Међутим, начин живота и лоша исхрана могу да повећају киселост и то у облику соли које се таложе у одређеним ткивима.

Ово су већ знаци хроничног оштећења које може да узрокује многе здравствене проблеме. Према истраживањима, велика алкалност крви спречава формирање и развој рака. Студије су показале да рак не може да се развије у алкалној средини колико може у киселој.

Да би се избегло закишељавање организма, требало би конзумирати 75% „алкалне хране“ и 25% „киселе хране“. Управо зато је важно да знате које намирнице како делују на вашу кисело-базну равнотежу.

Шта може да повећа киселост?

Конзумирање превише меса

Загађење околине

Киселе кише

Обрађивање хране

Уношење превише течности

Алкохол, пушење

Недовољно вежбања, стрес

Спољни фактори попут високе температуре и претераног знојења који деминерализују организам

Узимање лекова, нарочито салицилата, који су део свих аналгетика

ПХ-вредност

Најважнији унутрашњи фактори који доводе до киселости су:

Лоша исхрана уз брзо уношење хране са пуно ваздуха

Надимање и гасови

Хронични проблеми са бубрезима

Дијабетес

Инфекције и грознице

Недостатак кисеоника

Неуравнотежен кардиоваскуларни систем

Због поремећене кисело-базне равнотеже могу настати:

Проблеми са локомоторним системом – бол у леђима, остеопороза, реума

Болести дигестивног тракта – гастритис, запаљење црева, грчеви, поремећај цревне флоре

Хронични умор, вртоглавица, недостатак енергије

Депресија и нервоза

Болести срца и циркулаторног система, низак притисак, аритмија

Главобоље и мигрене

Каријес, периодонтитис

Поремећај бубрега

Гихт

Атрофија мишића

Нижи праг бола – нетолеранција на бол

Уколико је киселост организма већ наступила, шта можете да учините? Неутралишите је. Смањите унос шећера или га потпуно избаците пошто шећер деминерализује организам, лишавајући га минерала попут калцијума, магнезијума, калијума, гвожђа, цинка итд.

Да бисте одржали добро варење, избаците храну која надима и конзумирајте алкалнију храну.

Такође је важно да уносите довољно воде, да редовно вежбате, да правилно дишете и да редовно идете на масажу или детоксикацију.

Уз овакав приступ, одржаћете висок ниво енергије и смањити шансе од настајања болести.

ЈЕСТИ:

Сво свеже воће

Све свеже зелене салате

Све клице

Сво поврће ( сирово или кувано )

Бадема или сунцокретове семенке ( потопљене )

Јабуково сирће

Кукуруз на клипу

Датуље

Суво воће ( без сумпора )

Свеже бобичасто воће

Свеже осушено зачинско биље

Сокови од свежег сировог воћа

Сокови од свежег сировог поврћа

Бели лук

Сурутка од козјег млека

Зелена храна ( алге , спирулина , Цхлорелла )

Биљни чајеви ( без кофеина )

Мед

Лимун

Боб

Органски јаворов сируп

Лубенице и диње

Просо

Сирова пресована уља од : авокада , кокоса , лана , грожђа , маслина , бојадистарског бодља , шафрана и сунцокрета

Кромпири

Куиноа

Суво грожђе

Кисели купус ( без соли )

Морско поврће ( добро испрано )

ИЗБЕГАВАТИ:

Хлеб

Колачи

Конзервирано воће и поврће

Све пахуљице

Чоколада

Кафа и кофеин

Млечни производи

Јаја

Храна припремана на уљу

Месо , риба , живина , шкољке

Никотин

Тестенине

Кокице

Куповни сокови

Прерађена храна + сол ( укључујући морску , келтску и хималајску )

Соја

Бели и прерађени шећер

Вештачки заслађивачи

Чајеви с кофеином

Сирће ( осим јабуковог )

Вештачке супе

 

Извор: Wебтрибуне.рс