Издвајамо Регион

„ДОСТА НАМ ЈЕ ПРИМИТИВИЗМА!“ Црна Гора следи Хрвате, стижу ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ за туристе који се овако понашају…

Фото: Јутјуб

У Хрватској увелико „ударају по џепу“ туристе који у купаћим костимима шетају ван плажа. У Црној Гори размишљају да уведу сличан пропис.

Будва би у перспективи могла да крене стопама хрватског Хвара и почне новчано да кажњава голишаве туристе, док би по „џепу били ударени“ и они који се пијани тетурају градом и преноће на отвореном.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На Хвару се, на пример, шетња у купаћем костиму ван плаже кажњава 600 евра, а 100 евра платиће оне жене које имају само горњи део костима, као и мушкарци који се на улицама нађу без кошуље или мајице.

Казна од 700 евра предвиђена је за сваког ко се на улици нађе у пијаном стању или са флашом у руци.

Предсједник Одбора удружења туризма Привредне коморе, Драган Иванчевић, даје „зелено светло“ таквој одлуци, наводећи да би се на тај начин анимирала боља туристичка клијентела.

– Циљ туристичке привреде је елиминација свих елемента примитивизма, односно онога што не кореспондира медитеранском менталитету. На пример, шанк на отвореном ствара огромну буку, а самим тим такво место окупља људе одевене тако да им нису покривени интимни делови тела – каже.

Ни градоначелници црногорских приморских општина – Будве, Котора и Улциња, немају ништа против казнене политике која се односи на неприкладан дрес код ван плаже, попут шетње у купаћем костиму улицама града, чак је сматрају потенцијално корисном.

Ипак, мишљења су да такве одлуке треба спроводити на нивоу државе, а не на локалном нивоу.

 

Извор: Мондо / Вијести