Србија

Државна секретарка поставила питања Јанковићу: Саша, да ли то лобирате за независно Косово и залажете се за њихове интересе?

– Обмањујете људе и дајете грандиозна, магловита обећања, перфидно се позивајући на Устав и Законе, а исте флагрантно кршите – написала је Биљана Поповић Ивковић

Преносимо вам у целости текст државне секретарке:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Обмањујете људе и дајете грандиозна, магловита обећања, перфидно се позивајући на Устав и Законе, а исте флагрантно кршите! Како се усуђујете да помислите, а камоли јавно кажете: „Србији треба да буде у интересу да отето Косово уђе у Интерпол“? Питате се, шта Србија има против тога да НЕПРИЗНАТО И САМОПРОГЛАШЕНО КОСОВО уђе у међународну полицијску организацију?

Знате ли колико је полицијских службеника бранило своју нејач и груду? Желите да хапсите своје полицајце? Пензионере? Желите да их терористи из ОВК уз два лажна сведока могу прогласити лажним злочинцима и ставити на потернице света? Желите да пробудите бол часних полицајаца и њихових породица, расељених и прогнаних? Желите да живе у страху од нових прогона? Желите јаук и тугу њихове деце?

Саша, да ли ви лобирате за независно Косово?

Још једном сте потврдили да сте били лажљиви заштитник грађана, а сада обични хладнокрвни политикант, без трунке емоције!

А онда самоуверено уз подругљиви смешак кажете да знате шта бисте урадили да сте власт? Али, на срећу нисте! Пусти снови… Изгубили сте! Прихватите пораз као реалност, не подстичите нетолеранцију, дискриминацију и нетрпељивост. Не вређајте, не оптужујте… не отварајте старе ране, већ зацељујте своје!

Окосница вашег политикантства је говор мржње и отворено умишљена слика о себи као надмоћном, спаситељу институција, а ваш суд је у исто време и пресуда!

Ви сте обмана Саша!

Уосталом, рекли сте да сте се кандидовали из ината? Дакле, ви сте инаџија? Ето, изговорили сте бар једну једину истину! Додуше, забрињавајућу! Коме се ви то доказујете? Себи? Манифестујете своју вољу и супротстављате се због самог супротстављања, а не због циља, макар то било и на штету српског народа.

И онај ваш спот… Сви отварају уста и проговарају једним гласом, вашим гласом… То ме подсећа на нека прошла времена. Давна времена. Знате ви која!

Додуше, и Сизиф је уложио много труда, знате…

Тврдите да је Србија игралиште, земља странпутице, посртања и пропадања? Државу у којој живите називате тако погрдним именима? Оптужујете грађане своје земље да су „најјефтинија роба која се изнајмљује“? Да вас питам Саша, за колико бисте предали српске полицајце, у руке терористима ОВК?

Застрашујуће мисли су вас опколиле!

Негативна реторика, ирационални бунт, срџба, емоција страха садржана је у свакој вашој реченици. Ваш апел је био „без страха“, а из ваше душе избија мржња, из ваше мржње проговара страх. Из ваше личности осећа се страх. Ко вас је то повредио, угрозио? Рекла бих да ви мрзите самог себе, а онда још суровије мрзите и око себе. Да ли сте се икада потрудили да одгонетнете зашто? Да ли вам мржња чини задовољство?

Опасно.

Кажете да су „џелати Вучићеви саветници“… Брутално Саша! Страшне вам се грозоте мотају по глави. Нисте нам рекли да ли су давили канапом, одрубљивали главе или вешали насред града

Кажете, „врата су закључана само на гробљима, на дућанима пропалих трговаца, на кућама у којима је болест и у тамницама“… Морбидно, бизарно Саша. И опет вам се страхоте мотају по глави. Спомињете жртве, опседнути сте мрачним темама смрти и уништења.

Шта значи реченица „Нећемо ми да се плашимо државе него да се држава плаши нас!“ Да ли ви то претите? Знате ли да освета има корене у агресији?

Да ли знате шта је основа агресивног порива?

Када се боље присетим, агресивно сте поцепали сопствену здравствену књижицу јер „пресветли“ Саша није желео да чека ред са обичним народом. Ваљда је вама, као „уставној категорији“, то било испод части. Памтим ја бисере вашег рада… као нпр. одбрана Малише Јевтовића, монструма, који је брутално силовао и убио малу Кају у Звездарској шуми.

Ето, то су били ваши домети заштитника.

Вама на душу!

Рекла бих да је то све ваша подсвест, мучи се, бори, избија свом снагом напоље, не може да издржи. Тензија вас притиска, изговарате лажи а омашке излећу као одраз онога што сте ви заправо. „Ако бих вам рекао, морао бих да вас…“ Шта сте заправо хтели да кажете? Извукли сте се у последњем часу, јер боље је бити сексиста, него…

Мрзитељ и аматер.

Зашто функционере своје државе називате „злослутницима“?

Злослутник предвиђа најцрње, огорчен је, озлојеђен, осећа се превареним и ускраћеним. Не разуме стварност, будућност и наду, а ако је за њега живот безнадежан, мора по сваку цену бити безнадежан и за друге. Зато ваљда тако лако превалите преко уста уз цинични смешак „у интересу нам је да Косово буде у Интерполу“.

Страх, страх, страх…

Узгред, лош сте глумац… Чак ни политиканство није острашћено и драматично климатање главом, није глума, рефрен, рецитал, гестикулација, није ни мржња, освета, драма и патетика!

Речи које изговарате: болест, тамница, гробље, злочин, вилајет, жртве, амнестија, споменик, џелат, па то није само најгоре већ и најбизарније политикантство!

Ваши наступи су застрашујуће трагедије!

Кажете, „Престаћемо и да праштамо“? Победници праштају, а губитници се свете. Праштање је, Саша, одлика јаких људи.

Вас очи одају.“

Извор: Telegraf.rs/Nedeljnik