Православље

Ево које молитве треба да знате напамет као прави верник и православац

Фото: Pixabay.com

Молити увек треба и у дорбу и у злу, и у срећи и у невољи, и зато је неопходно знати неке молитве напамет, молитве које ће умирити нашу душу и приближити нас Богу.

МОЛИТВА У СВАКО ДОБА

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Христе Боже, коме се у свако време и сваког часа клањају и кога славе на небу и на земљи, дуготрпељиви, многомилостиви, многосажаљиви, који преведнике љубиш, а грешнике милујеш и све зовеш спасењу обећањем будућих добара. Ти Господе, прими и наше у овај час молитве и управи живот наш заповестима Твојим, душе наше освети, тела очисти, расуђивања исправи, мисли разбистри и избави нас од сваке жалости, зла и бола; огради нас светим Твојим анђелима, да њиховим мноштвом чувани и вођени стигнемо до јединства вере и познања неприступне Твоје славе, јер си благословен у векове векова . Амин

МОЛИТВА ГОСПОДЊА – ОЧЕ НАШ

Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје,

да буде воља Твоја и на земљи као на небу;

хлеб наш насушни дај нам данас;

и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим;

и не уведи нас у искушење, но избави нас од злога.

Амин.

ДАНАС ЈЕ ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ, и ову ЈЕДНУ СТВАР нипошто не смете да радите!

МОЛИТВА ЧАСНОМЕ КРСТУ

Слава Господе, Крсту Твоме Часноме!

Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од Лица Његова они који га мрзе.

Нека ишчезну као што ишчезава дим, као што се топи восак на домаку огња; тако нека изгину ђаволи пред лицем оних који љубе Бога и осењују се крсним знаком, и који радосно говоре:

Радуј се, пречасни и животворни Крсте Господњи, који прогониш ђаволе силом распетог на теби Господа нашег Исуса Христа, који је сишао у пакао и сатро силу ђаволску, и који нам је даровао тебе, Крст Свој Часни, за прогањање сваког противника.

О, пречасни и животворни Крсте Господњи, помажи ми увек са Светом Владарком, Дјевом Богородицом, и са свима Светима занавек. Амин.

СТРАХ ОД НАШИХ ПРЕМИНУЛИХ: Никако се не смете враћати истим путем којим сте дошли на погреб

БОГОРОДИЦЕ ДЈЕВО

Богородице дјево, радуј се благодатна Маријо, Господ је с тобом; благословена си Ти међу женама и благословен је Плод утробе Твоје, јер си родила Спаситеља душа наших.

МОЛИТВА СВЕТОМ ДУХУ

Царе Небески, Утешитељу, Душе истине, који си свуда и све испуњаваш, ризницо добара и даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте, и спаси, Благи, душе наше.

НАРОДНА ПРЕДСКАЗАЊА КОЈА НАСЛУЋУЈУ СРЕЋУ: Окајаћете својих СЕДАМ грехова уколико урадите следеће

МОЛИТВА АНЂЕЛУ ЧУВАРУ

Анђеле Христов, чувару мој свети и покровитељу душе и тела мога, опрости ми све што Ти сагреших у данашњи дан и избави ме од свакога зла непријатељског ми противника, да не бих никаквим грехом разгневио Бога мог, но моли се за мене грешног и недостојног слугу, да ме покажеш достојна доброте и милости Свесвете Тројице и Матере Господа мога Исуса Христа и свих Светих. Амин..

 

Фото: Pixabay.com

Извор: mojkutak.ovh