loading...
Свет Србија

ЕВО ШТА СУ ДОНЕЛЕ „хуманитарне акције“ у Ираку, Југославији и Либији

НАТО агресија (Фото: Јутјуб)

НАТО акције након Хладног рата нису дале никакве резултате о безбедности, рекао је стални представник Русије при Северноатлантској алијанси Александар Грушко.

 

Он је навео да НАТО акције, укључујуц́и и бомбардовање Југославије, нису дала никакве резултате када је реч о осигуравању безбедности у Европи.

Поред Југославије, Грушко је споменуо и инвазију на Ирак, али и бомбардовање Либије – операције у којима је учествовала Алијанса.

„Све је то довело до тога да се јавност у западној Европи уморила од свих великих операција, док НАТО није успео да покаже способност да спречи нове претње попут миграције, тероризма и организованог криминала“, оценио је он у интервјуу за телевизију „Русија 24“.

Стални представник Русије при Алијанси је подсетио да је један од генералних секретара, који је био на челу НАТО-а у последњих дест година директно признао – „да није било украјинске кризе, требало би је измислити“.

Истовремено, Грушко је рекао да антируска реторика међу представницима земаља-чланица НАТО-а слаби у последње време.

„Када је реч о тренутној ситуацији, нема сумње да ц́е НАТО наставити да спроводи исту политику. Међутим, када је реч о антируској реторици, она је све слабија, а аргумената који иду у прилог русофобије све је мање“, закључио је он.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...