Србија

ЕВО ЗАШТО се Весли Кларк толико борио за КОСОВО!

Весли Кларк (фото:Јутјуб)

Пројекат компаније „Енвидитy“, америчког генерала Веслија Кларка, којим је било планирано преузимање четвртине Косова за коришћење угља, повучен је из даљег поступка у Скупштини.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Испоставило се да је Влада поднела Скупштини овај пројекат без студије изводљивости и без унапред урађеног нацрта националне стратегије за коришћење лигнита, преноси портал Кошев.

О овом послу писма је одлучио да отвори Мухамет Мустафа, председник Комитета за економски развој у последњем законодавном телу, пише Газета Фјаља.

Он је, за тај лист рекао да Комисија није одобрила пројекат, али и да компанија „СхаррЦем“ није испунила ни основне услове.

Комисија има две кљуцне препоруке. Затражено је да Влада уради студију изводљивости и да унапред изради Нацрт националне стратегије за експлоатацију лигнита.

Након тога, влада се потпуно повукла а из поступка су повучена оба пројекта.

Са друге стране, министарство финансија, на чијем је челу Авдулах Хоти, иако је главни покретач ових пројеката, не зна да су пројекти „Енвидитy“ и „СхаррЦем“ повуцени из поступка.

У кратком одговору Газети Фјаљи, из Канцеларије за информисање у том министарству навели су да су ова два пројекта у Скупштини на коначном усвајању.

 

Извор: Tanjug