Издвајамо Србија

ГДЕ ЈЕ 2.200 РАДНИКА О КОЈИМА ПРИЧА ВУЧИЋ? Фабрика Леони још није ни до пола завршена, у току грађевински радови

loading...

На Твитеру се појавила фотографија фабрике Леони, на којој се може видети да су радови и даље у току

Пре пет дана у Нишу је свечано пуштен у рад погон фабрике Леони, а отварању је присуствовао председник Србије Александар Вучић.

Немачка компанија запошљава 5.700 људи у Прокупљу и Бољевцу, а запослиће још 2.200 радника у Нишу – барем је тако најављено. Притиском на дугме Александар Вучић је пустио у рад прву фазу производње у новој фабрици.

Међутим, друштвеним мрежама кружи информација да фабрика још увек није почела са радом, иако је почетак њеног пословања обележен свечаним отварањем, на коме је присуствовао и сам председник.

На Твитеру се појавила фотографија фабрике Леони, на којој се може видети да су радови и даље у току.

Председник Градског одбора ДС Ниш, Миодраг Станковић, огласио се на свом Твитеру и такође прокоментарисао поменуто отварање погона фабрике у Нишу:

„Иначе фабрика Леони у Нишу не ради тј. радила је 1 сат због сликања АВ! Данас су се вратили грађевинци јер фабрика није ни до пола заврсена!“

Позвали смо представништво фабрике Леони како би сазнали да ли је почела са радом, међутим нико нам није одговарао на позиве.

У међувремену је освануо и снимак на коме представници ДС у НИшу тврде исто.

– У суботу 29. јула Ниш је био под опсадним стањем. Једно од места које је Вучић посетио је и фабрика Леони, коју је председник отворио. Рекао је да овде ради 2.200 радника. Као што можете да видите овде далеко смо од 2.200 радника који овде раде – каже Чедомир Васић из ДС.

Васић каже да је Вучић показао кабал, који је наводно направљен у Нишу, а за који тврди да је из других фабрика Леонија које постоје на југу Србије.

– Чему журба и хвалити се нечим што тек треба да буде – запитао се демократа у снимку који нишки Леони представља као градилиште.

И лист Данас, позивајући се на незванична сазнања, пише у данашњем издању да након што су у суботу високи званичници напустили фабрику, у њој су остали само радници обезбеђења.

На фабричкој локацији су, како тврде мештани, само грађевински радници.

Ипак, Леони је, како преноси овај лист, издао саопштење да су „запослени који су били на пословима у производном процесу за време председникове посете и јуче били ту“, али и да се ради, на дневном нивоу, о броју између 10 и 50 радника.

 

Извор: Еспресо.рс

Loading...
loading...
loading...