Издвајамо Србија

ГЛОГОВАЦ ОДБРУСИО ЕВИ РАС: „Нит’ има зуба, нит’ укуса, нит’ вида, нит’ ичега уопште“

Небојша Глоговац (Фото: Јутјуб)

Глумица Ева Рас критиковала је колегу Небојшу Глоговца због његове изјаве да је „Цеца Шекспир данашњице“ дате у контексту пада вредности у нашем друштву око које се подигла велика прашина.

Ева Рас (Фото: Јутјуб)

„Била сам његов фан, а сада све више губи компас и пропада. Глоговац не сме да пљује Цецу јер је она окупила 100.000 људи на Стадиону. Кад он с ‘Хамлетом’ окупи толико људи може да се буни“, рекла је глумица и додала да „ко дира Цецу значи да дира све људе у Србији јер њу сви воле“, што је изазвало различите реакције на друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А ако вам је, упркос изјави Еве Рас, дражи Шекспир, подсетимо се Небојшиног монолога који је, за Недељник, изрецитовао поводом обележавања четири века од Шекспирове смрти. Бољи одговор Небојша Глоговац вероватно не би сам написао.

„Па цео свет је глумиште где људи. И жене глуме, сваки има ту. Излазак свој и одлазак, и свак’ одглуми много улога свог века. А седам доба његових је сваком. По један чин…“ – Како вам драго, други чин, сцена седма. Ко беба прво дречи у дојкином наручју и слини, потом к’о ђачић плачљив с блиставим јутарњим лицем и са торбом пузи у школу преко воље, као пуж. А потом као љубавник, ко каква уздише пећ и жалосну баладу пева о веђи своје драгане. А као војник с брадом, као пантер, необичним псовкама натучен, на част суревњив и на свађу брз, мехурић славе тражи испод саме чељусти топа. Па ко пупавцу ударац, стомака пуног масних петлова, прописне браде, оштра погледа, изрека мудрих, одавно отрцаних препун, своју улогу игра. А у доба шесто он је као лутак, сав пресамићен, са папучама, са наочарима на свом носу, с кесом на свом боку. А младићке му добро очуване чаршије око сувих листова ландарају, широке, бестрага. Док његов некад мушки глас у писку претворио се дечју поново, па пијуче и звижди. Напокон, последњи чин ко конац ове чудне и бурне историје долази детињство друго. Сушти заборав. Нит’ има зуба, нит’ укуса, нит’ вида, нит’ ичега уопште“, монолога је који је Небојша изрецитовао.

 

Извор: Курир.рс/Недељник