Издвајамо Србија

ГУТОВИЋ ДИГАО УЗБУНУ У ВЛАДИ: Имам кучку и сметало би ми да постане премијер, тако ми смета и лезбејка на месту премијера

Фото: Јутјуб

Министри стали у одбрану премијерке!

Након што је познати глумац Милан Лане Гутовић гостујући у једној емисији на скандалозан начин извређао председницу Владе Србије Ану Брнабић називајући је кучком, министри за “Ало!” коментаришу речи глумца као скандалозне, дискриминаторске и да понајвше говоре о њему самом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Милан Лане Гутовић је казао да нема ништа против што је Ана Брнабић лезбијка, али да му смета што је премијерка.

Она каже да је од рођења лезбијка и на то нема нико никакву примебу, али имам на то зашто је премијерка. Нико нема ништа против њеног лезбејства. Ја имам кучку која је од рођења кучка, то је мој пас, и немам ништа против док ми не постане премијер – рекао је он.
Скандалозна изјава познатог глумца наишла је на осуду чланова Владе који су стали у одбрану премијерке Ане Брнабић.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

– Заиста сам социолошки заинтересована за феномен појединих глумаца који искрено верују у своју интелектуалну супремацију, али је тешко објашњавају без увреда и јефтине приградске полуироније.

Колико се сећам, Гутовић је својевремено неуспешно покушао политички да се ангажује, а ево сад је очигледно о каквим се дометима, политичким и људским, ради – казала је за “Ало!” министарка задужена за веропске интеграције Јадранка Јоксимовић.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Шокирана изјавом познатог глумца била је и министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић које је изјаву Ланета Гутовића оценила као безобразлук.

– Безобразлук реномираног глумца је срамни показатељ дискриминације која би морала бити далеко од модерне Србије и уметности – казала је она за “Ало!”.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, навела је да спорна изјава много више говори о ономе ко је дао.

Зорана Мхајловић (Фото: Јутјуб)

– Свака изјава је слика оног ко изјаву даје, а не слика онога кога се изјава тиче – кратко је за “Ало!” прокоментарисала Михајловићева.

Изјаву Милана Гутовића јуче је осудио и министар Бранко Ружић, наследник Ане Брнабић на челу Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Бранко Ружић (Фото: Јутјуб)

– Изјаве тог типа нису уметничка слобода нити игра речи. Ради се о крајње дискриминаторском ставу према женама и хомофобичној хистерији која не треба и не сме да живи у нашем друштву – казао је Ружић за “Ало!”.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић каже за „Ало!“:

– Дискриминација је недопустива у сваком друштву, а што се тиче конкретног случаја искористио бих цитат и рекао да Гутовић има велику предност над паметним човеком: увек је задовољан самим собом.

 

Извор: Ало