Регион Србија

ХРВАТИ СРБИМА ЗАБРАЊУЈУ ЛЕТОВАЊЕ?! Прво су позивали на КЛАЊЕ, а све из ОВОГ разлога

Ново хрватско лудило – најављују клање Срба јер им, наводно, подмећу пожаре! У великом делу хрватске јавности због пожара који су овог лета захватили Далмацију већ неко време се шири права антисрпска хистерија. Десничарски медији шире теорије завере у којима без икаквих доказа тврде да су пожари доказ „специјалног рата“ против Хрватске, који, наравно воде Срби. Иде се дотле да се чак тражи да се Србима забрани летовање у Хрватској, а на друштвеним мрежама су коментари такви да се отворено позива на клање Срба.

Најапсурдније је, притом, да се једини пожар који је ове године подметнут због мржње према неком народу заправо односи на случај 25-годишње Хрватице која је приведена јер је у недељу вече у Бргуду, месту на бенковачком подручју, потметнула пожар због мржње према српском становништву на том подручју.

Коментаришући све ово за Ало, председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта апеловао је на ЕУ да хитно пошаље поруку хрватским властима да је неприхватљиво да се трагедија коју су изазвали пожари користи како би се Срби поново прогласили дежурним кривцима. Линта је изнео и сумњу да Хрвати заправо намерно подмећу пожаре само да би имали за шта да окриве Србе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све више се ствара атмосфера да је сваки Србим потенцијални пироман, што може довести до физичког обрачуна са преосталим Србима и напада на њихову имовину – упозорио је Линта.

Према његовим речима, очигледно је да проусташке снаге у Хрватској настоје да трагедију коју су изазвали пожари искористе за додатно ширење антисрпске хистерије, с циљем да преостали Срби у страху за своју безбедност и безбедност своје имовине донесу одлуку да се исели или асимилују.

– Проусташке снаге и велики део Хрвата не узимају у обзир чињеницу да је овог лета било више од 200 пожара и да се досада за свега десетак њих зна за узрок – напомиње Линта.

Он указује и да се у Хрватској недовољно истиче да је седам пожара у Дубрави код Шибеника намерно подметнула 51-годишња Хрватица, која је ухваћена, као и да су велики пожер у селу Бргуд код Бенковца, у којем већином живе Срби, подметнуле две Хрватице.

Извор: Srbija Danas/Alo