Издвајамо Регион

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ ЖЕСТОКО УДАРИЛИ НА ВУЧИЋА: Не смета им плоча са усташким поздравом „ЗА ДОМ СПРЕМНИ“ а смета им…

Најутицајнији хрватски медији, пре свих Јутарњи и Вечерњи лист, ових дана воде прљаву кампању против председника Србије Александра Вучића само зато што се током посете српске деце из Хрватске Београду нашалио са једним од њих на тему фудбала?!?

Председник Вучић је, у четвртак 24. августа, угостио је децу из Ријеке, Костајнице и задарског подручја у својој резиденцији у Београду, а током разговора с њима дошло је и до шаљивог дијалога о фудбалу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је децу питао о утисцима у Београду, знаменитостима које су обишли и шта им се највише свидело у престоници Србије, а током разговора са дечаком из Ријеке, Тином, пребацио је тему и на терен фудбалских клубова.

– За кога ти Тино навијаш? – питао је Вучић, а шта је дечак одговорио да навија за Ријеку.

– За Ријеку? Тино, мораш да нађеш неки већи и бољи клуб да навијаш. Да буду Звезда или Партизан, да буде мало већи клуб од Ријеке. Мало већи од Ријеке, Динама, Хајдука… Дакле, или Звезда или Партизан – рекао је у шали председник Вучић.

Међутим, ова по свему бенигна шала, жестоко је засметала онима који у свему виде само мржњу и повод за сукобе, пре свега мржњу према свему што је српско.

Тако су водећи хрватски медији Вучићеву шалу са српским дечаком из Ријеке протумачили као националистички и шовинистички испад?!?

Страшно их је увредило то што је Ријеку, Хајдук и Динамо назвао “мањим” клубовима, као да, иако је реч о шали, Вучић рекао нешто погрешно?!?

Оптерећени мржњом, новинари из земље у којој на једном од највећих стратишта из Другог светског рата и данас стоји плоча са усташким поздравом “за дом спремни”, нису презали од тога да безазлену шалу искористе као повод за нову измишљену кризу између Хрватске и Србије.

Ако већ немају посла, зашто не пишу о масовној антисрпској хистерији и лажним оптужбама на рачун Срба због честих пожара у Далмацији, или о већ поменутом “за дом спремни” у Јасеновцу, на месту где су масовно убијани мушкарци, жене и деца, само зато што су Срби, Јевреји и Роми.

Не! Лакше је извртати нечије шале и то користити као повод за изазивање нове мржње, нових нетрпељивости и сукоба.

 

Извор: Информер