Србија

Играју се са статусом Војводине: Јанковићев сарадник позива на СЕПАРАТИЗАМ, а он ЋУТИ?!

Судећи по речима блиског сарадника Саше Јанковића, уколико он и његова коалиција неким случајем дођу на власт, Војводина више неће бити део Србије.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јанковићев коалициони партнер и лидер Војвођанске партије Александар Оџић тврди да са влашћу и опозицијом може да разговара само о сецесији!

– Једини дијалог са србијанским властима или опозицијом, а који нас Војвођане интересује јесте дијалог о статусном положају војводине – поручио је Оџић са свог Фејсбук профила.

Jedini dijalog sa srbijanskim vlastima ili opozicijom, a koji nas Vojvođane interesuje, je dijalog o statusnom položaju Vojvodine.

Posted by Aleksandar Odžić on Wednesday, July 26, 2017

Очигледне везе

Оџић је био један од привх који су подржали председничку кампању Саше Јанковића. Да је наклоност обострана, потврђује и чињеница да је Јанковић управо њему препустио отварање централне конвенције у Хали спортова у Београду.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да уопште није изненађен сарадњом Јанковића и Оџића.

ЕВО ШТА СУ ДОНЕЛЕ „хуманитарне акције“ у Ираку, Југославији и Либији

– Њих везује мржња према свему што јача Србију као суверену и независну државу, а то је у овом тренутку политика председника Александра Вучића. Српски народ у покрајини никада неће допустити незналицама да одлучују о судбини Војводине – рекао је он.

Сумњиво ћутање

Аналитичар Бранко Радун сматра да је то што што Јанковић не одговара на позиве медија у вези са овом ситуацијом – сумњиво.

– Јанковић је био кандидат за председника Србије и није смео да буде ни у каквој коалицији са сепаратистом. Али, он ћути и од Оџића се не ограђује, што указује да бисмо његовим доласком на власт могли да очекујемо федерализацију Србије, могуће и сепаратизам Војводине – наводи Радун.

Извор: Srbija Danas/Srpski telegraf