Издвајамо Србија

ИВАНКУ ОБУКЛИ И СПРЕМИЛИ ЗА САХРАНУ: Када су отворили ковчег, сви су се ЗАЛЕДИЛИ од ШОКА!

Породица је желела да је види задњи пут

На тело жене навукли су одећу 40 килограма лакше покојнице. Да нису одлучиле отворити ковчег две загорске породице би оплакивале неке непознате жене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Кад смо у мртвачници отворили ковчег, само што се нисмо онесвестили. Унутра није била наша мајка него непозната жена- шокирано говоре Иван и његова сестра Бранка из Белца крај Забока.

На тамошњем су гробљу у уторак у 16 сати требало је да сахране мајку Иванку Чукљек (80). Она је преминула три дана раније, а породица је дошла у мртвачницу како би се последњи пут поздравили с њом.

– Ковчег је био наш, али у њему погрешно тело, обучено у одећу наше мајке, а да све буде још горе, покојница из ковчега је била упола лакша од наше мајке, па је „пливала“ у њеној одећи- згрожено прича породица.

Они су одмах алармирали болницу, али ту је тек уследио шок- рекли су им да покојна Иванка Чукљек није код њих и да они немају ниједну мртву жену у својој мртвачници!

Они су о свему обавестили полицију, која је убрзо успела да реши ову морбидну збрку.

Тело покојне Иванка је нађено у Миховљану у ковчегу Катице Плукавец (86), а како њена породица није отварала ковчег, нису ни знали за замену.

– У шоку сам! Само желим добити тело своје мајке и сахранити је- рекао је Бранко испред мртвачнице када су тела обе покојнице донета како би се ставила у одговарајуће ковчеге.

– Мојој мајци су ставили мараму која није њена и навукли јој одећу жене која је лакша 40 килограма. Па како нико није примиетио да нешто није у реду?! Тужићемо болницу – љути су Чукљекови.

Из болнице су поручили да ће се утврдити ко је одговоран за замену покојница, да ли је крива болница или погребна подузећа која преузимају тела и облаче их.

 

Извор: srbijadanas.com