Србија

ИВИЦА ДАЧИЋ: Хрвати су чинили највећа зла на Балкану!

Фото: Јутјуб

Људи из Хрватске су последњи на свету који би смели да причају о злоделима на Балкану, каже за „Ало!” шеф српске дипломатије и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је овим речима одговорио помоћнику министра хрватских бранитеља Стјепану Сучићу, који је изјавио да „све зло у региону долази из Београда“.

Први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић за „Ало!” оштро осуђујуе изјаве Шучића и каже:

– То што они говоре је највећа глупост. Подсетићу да је из Хрватске протерано 250.000 Срба. Колико је само јама напуњено у НДХ током Другог светског рата људским лешевима? Коме смета ћирилица и табле на том писму? Ко, с друге стране, качи табле са усташким покличом „за дом спремни”? Па људи из Хрватске су последњи који би смели да причају о злу на Балкану и да некога прозивају – каже Дачић за наш лист.

РУСИЈА ИМА САМО ТРИ САВЕЗНИКА – АРМИЈУ, ФЛОТУ И СРБЕ: Москва не сме да остави Београд на цедилу!

Шеф српске дипломатије поздравља одлуку Вељка Одаловића, генералног секретара у Министарству спољнх послова Србије и председника Комисије за нестала лица, да напусти конференцију у Загребу после, како каже, „дивљачких напада на државу”.

– Поздрављам одлуку Одаловића да напусти скуп на којем се вређала Србија. Ми никога не вређамо, али и не дамо на себе – завршава Дачић.

Подсетимо, генерални секретар у Министарству спољнх послова Србије Вељко Одаловић напустио је конференцију о несталима у Загребу након што је у уводном излагању помоћник министра хрватских бранитеља Стјепан Сучић изрекао низ увреда на рачун Србије и бивше ЈНА и рекао да све зло у региону долази из Београда.

Конференција на тему „Процес ексхумација и идентификација посмртних остатака лица несталих на подручју Хрватске” сазвана је с циљем убрзања процеса тражења несталих особа.

У току уводног излагања Сучић, помоћник министра хрватских бранитеља, уместо извештаја који није био примерен теми изрекао је бројне увреде на рачун Србије и њених органа.

Он је, између осталог, рекао да је над Хрватском извршена великосрпска агресија и да је тада бивша ЈНА окупирала хрватске територије и, како је рекао, извршила бројне тешке злочине.

Србија неће више бити понижавана

О инциденту у Хрватској када је генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић напустио скуп о несталима у Загребу након увреда изнесених на рачун Србије огласио се и председник Србије Александар Вучић и рекао да подржава ту одлуку и оценио да је требало оштрије реаговати.

Он је нагласио да би многи желели да виде Србију слабу, малу и понижену, али да то неће дочекати, те додао да га интересује како ће на ове инциденте на Косову и у Хрватској реаговати странци.

 

Извор: Alo.rs

 

Бонус видео: