Србија

Из плуса у плус: Председник открио какво је стање српске економје

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

У региону имамо убедљиво највећи извоз и највећу покривеност увоза извозом, али ћемо раст сада га заснивамо и на потрошњи, а плате и пензије значајно ћемо повећати, тако да ћемо почети да преузимамо примат, а за почетак приближићемо се с платама Црној Гори, рекао је вечерас за РТС председник Александар Вучић.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Причам како ћемо из плуса у плус, а не причам како ћемо из -3,1 да дођемо до -2. Дакле, то говори о добром стању код нас, не заборавите да је наш раст БДП-а заснован на извозу и инвестицијама – рекао је Вучић додајући да имамо и највећи број инвестиција, и пом броју и по новцу који је уложен, те најбоље стање у буџету.

Они имају много више дознака из иностранства где обнављају куће, у БиХ и у Приштини и у неким другим деловима западног Балкана, навео је председник.

ВУЧИЋ БЕЗ ПАРДОНА: Рекао сам у Бриселу Едити Тахири „ХАЈДЕ ИЗАЂИ“ нисам хтео да наставаљам разговор!

Како је рекао, у јануару и фебруару имали смо значајан пад, имали смо ужасну хидролошку ситуацију, те због ЕПС-а није било могуће остварити раст, а онда смо почели то да подижемо.

– Имали смо проблема са сушом и огромне губитке на кукурузу, на соји, сунцокрету чак, ако хоћете и на воћу, оно што је град успео да уништи, од малине, до брескве и нектарине, али све ћемо то да надокнадимо, јер индустрија је та која подиже српску привреду, што није био случај – приметио је Вучић.

ШОК ЗА ЗВЕЗДУ! КРАСНОДАР НЕЋЕ ДА ИГРА НА МАРАКАНИ: Руси траже хитну реакцију УЕФА!

Поручио је да ће на томе радити држава, да влада има његову пуну подршку…

– Данас сам имао, мислим 20, 21 састанак, од тога, осам састанака сам имао са представницима различитих компанија и представницима различитих земаља око довођења нових компанија, јер они желе да разговарају и са председником, упутио сам их на владу и на Развојну агенцију Србије – навео је.

За Краљево је имао добру вест да стиже најмање једна, а вероватно и две фабрике у најкраћем могућем року, а то ће, додао је, за Краљевчане значити бољитак пре краја године.

Такође, најавио је да ће бити постигнут договор, иако су послодавци против, о повећању минималне зараде, „мислим да ће се постићи договор који је разуман, да људи који најтеже живе боље живе“.

АМЕРИ, САТ КУЦА! КИМ у пропагандном снимку показао каква НУКЛЕАРНА КАТАСТРОФА чека острво Гуам!

У јавном сектору такође следи значајно повећање плата, поручио је Вучић уверен да ће и пензионери бити задовољнији.

– Полако, засниваћемо тај раст и на потрошњи. То је трећа нога од те столице – поновио је и поручио да ћемо полако да преузимамо примат, приближићемо се најпре Црној Гори, а како каже, нада се у наредних годину и по дана и претећи је по просечним примањима.

 

Извор: Tanjug