Србија

ЈОВАНОВ: За разлику од Шутановца, Вучић не пита амбасаде за своје мишљење!

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже да не може онај ко је учествовао у „шибицарској“ спољној политици да схвати како председник Александар Вучић исту политику води у Москви, Бриселу, Вашингтону и Београду

Реагујући на изјаву председника ДС Драгана Шутановца који је рекао да је Вучић покренуо дијалог о Косову по повратку из САД Јованов је рекао да Вучић никада није дневни ред за седницу владе слао на одобрење страним амбасадама за разлику од Шутановца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Уместо да схвати да је то време прошло његовим одласком са власти, Шутановац се бави пројекцијом и полази од себе, па мисли да Вучић ради оно што су радили он и њему слични – рекао је он у изјави достављеној медијима.
Како је рекао, не може онај ко је увек више водио рачуна о томе шта кажу странци да схвати да Вучић одговара искључиво народу у Србији и никоме другом.

– Не може онај ко се нудио да постане НАТО добровољац да схвати да је Вучићева обавеза да води политику војне неутралности и чува данашњу позицију Србије, као слободне и суверене државе, јер је за такву политику добио подршку огромног броја грађана Србије – навео је он.

Јованов је позвао Шутановца да објасни одакле му сатови у вредности више десетина хиљада евра, а о чему су јавност упознали управо чланови његове странке.

Извор: Tanjug