Србија

ЈОВАНОВ: За разлику од Шутановца, Вучић не пита амбасаде за своје мишљење!

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже да не може онај ко је учествовао у “шибицарској” спољној политици да схвати како председник Александар Вучић исту политику води у Москви, Бриселу, Вашингтону и Београду

Реагујући на изјаву председника ДС Драгана Шутановца који је рекао да је Вучић покренуо дијалог о Косову по повратку из САД Јованов је рекао да Вучић никада није дневни ред за седницу владе слао на одобрење страним амбасадама за разлику од Шутановца.

– Уместо да схвати да је то време прошло његовим одласком са власти, Шутановац се бави пројекцијом и полази од себе, па мисли да Вучић ради оно што су радили он и њему слични – рекао је он у изјави достављеној медијима.
Како је рекао, не може онај ко је увек више водио рачуна о томе шта кажу странци да схвати да Вучић одговара искључиво народу у Србији и никоме другом.

– Не може онај ко се нудио да постане НАТО добровољац да схвати да је Вучићева обавеза да води политику војне неутралности и чува данашњу позицију Србије, као слободне и суверене државе, јер је за такву политику добио подршку огромног броја грађана Србије – навео је он.

Јованов је позвао Шутановца да објасни одакле му сатови у вредности више десетина хиљада евра, а о чему су јавност упознали управо чланови његове странке.

Извор: Tanjug