Србија

Јовановић: Дачићу ставити фластер на уста да више не говори о подели Косова

ЛДП инсистира да власт Дачићу стави „фластер на уста“ и тако га заустави у промовисању поделе Косова, која за собом вуче идеју поделе на југу Србије, у Босни и Херцеговини, Македонији и на крају у Војводини и у Санџаку.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић затражио је данас од председника државе и премијерке да „моментално ставе тачку“ на понашање министра спољних послова Ивице Дачића и зауставе га у промовисању поделе Косова.

НАРОДНА ПРЕДСКАЗАЊА КОЈА НАСЛУЋУЈУ СРЕЋУ: Окајаћете својих СЕДАМ грехова уколико урадите следеће

– Бесмислено је веровати у дијалог и договор који нам је неопходан док Дачић “добошари“ о подели Косова као у најбоља времена Милошевића, Коштунице и Тадића. Сваки пут је то крваво политиканство њему дизало рејтинг, а земљу дубље гурало у “живо блато“, и сваки пут би Дачић “подвио реп“ измичући столицу онима изнад себе који су морали да “висе“ – Милошевићу после 5. октобра, Коштуници 2008, а Тадићу 2012 – наводи се у Јовановићевој изјави коју је Биро за комуникације Либерално-демократске.

Он је указао да је косовски проблем посебно тежак и комплексан јер га, поред сада већ историјског сукоба Срба и Албанаца, прате и поделе и конфликти унутар самог српског друштва.

– Због тога је дијалог о којем говори (Александар) Вучић предуслов договора Београда и Приштине -, истакао је Јовановић.

Према његовим речима, ЛДП зато инсистира да власт Дачићу стави „фластер на уста“ и тако га заустави у промовисању поделе Косова, која за собом вуче идеју поделе на југу Србије, у Босни и Херцеговини, Македонији и на крају у Војводини и у Санџаку.

– Ако нису у стању да ућуткају промотера идеја деведесетих, како ће бити у стању да нас увере да су озбиљни у намери да се договоримо како ћемо земљу ишчупати из крвавих рушевина у којима је завршила због политике тих истих деведесетих – додао је Јовановић.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug