Издвајамо Православље

КАКО ЦРКВА НАЛАЖЕ: Ево зашто треба крстити децу што пре…

Фото: Јутјуб

Тајну крштења установио је сам Исус Христос рекавши свим ученицима: „Идите и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа“, а и дао је сам пример крстивши се на реци Јордан.

Многи од вас се питају када треба да крсте своју децу и када је право време за то. Да ли је боље то урадити непосредно после дететовог рођења или када дете одрасте и може само о томе да одлучује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А ево шта на то каже Српска православна црква. Црква каже да је децу најбоље крстити што пре и неговати стара српска имена.

„Крштење је неопходно за све људе, од самог почетка нашег живота, због чега се оно у Православној цркви врши још у дечјем узрасту, непосредно после рођења. Господ Исус Христос је говорио: „Пустите децу и не браните им да долазе к мени, јер је таквих Царство небеско“. Тако су и апостоли поступали, препуштајући децу крштењу. Децу треба крштавати што пре, тако су чинили и наши стари. Какво име добијемо на крштењу тако се водимо пред Богом, под тим именом нас и помињу на литургији и у другим молитвама, друга имена су призната само у монашењу код нас православних. Треба неговати наша српска имена“, објашњава протојереј-ставрофор Ненад В. Андрић.

И деца чији су родитељи некрштени јер су атеисти могу да се крсте ако то одлуче и имају потребу, јер без крштења нема спасења. Такође каже да има јако доста некрштене деце а и одраслих, и то поготово у Београду и да их црква чека раширених руку.

Тајну крштења установио је сам Исус Христос рекавши свим ученицима: „Идите и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа“, а и дао је сам пример крстивши се на реци Јордан и указао на значај крштења овим речима: „Ако се ко не роди водом и Духом, не може ући у Царство Божје“. У тајни крштења човек се чисти и избавља од грехова и постаје нови и препорођени човек.

 

Извор: Курир.рс