Србија

КАРИЋ СЕ ВРАЋА У ПОЛИТИКУ! Прави одборе ПСС по Србији, Попов нови…

Дуг пут прешао је Богољуб Карић откако се 17. јануара 1954. родио у Пећи, од оца Јанићија и мајке Данице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дипломирао је на природно-математичком факултету у Приштини, смер географија, а на Економском факултету у Нишу магистрирао је на теми „Организација и развој мале привреде“.

Управо ће организација мале, а онда све веће привреде обележити професионални пут најпознатијег од свих Карића.

Заједно с браћом, кренуо је од задимљених косовских кафана с вокално-инструменталним саставом (ВИС) „Плаве звезде“. Боги је свирао бас и био менаџер бенда.

– Могу слободно да кажем да су „Плаве звезде“ отвориле врата року, „Битлсима“ и „Шедоусима“, „Ролингстонсима“ на Космету – рекао је једном приликом Богољуб Карић.

– Данас кажу да сам ја бивши хармоникаш. Никад нисам свирао хармонику. Могу само да жалим што не знам. И то кажу тако као да је то нешто ружно. Чудан смо ми народ. Замислите, знати свирати хармонику то је некоме овде ружно. Свашта, богами.

Уз музичку каријеру, Карићи су се посветили и бизнису, па су у својој гаражи отворили радњу прецизне механике. Остало је историја. Телекомуникације, грађевинарство, финансије, образовање, медији, трговина…

Директор је и власник приватног „БК“ универзитета и још неколико фирми у Србији и иностранству.

Како сам каже, данас зида милионе квадрата по еx-СССР.

Писмо монаха које ће сваком правом Србину изазвати сузе у очима

Богољубова највећа љубав ипак је била и остала (после Миланке, наравно) политика. Откако је побегао из Србије 2006. године због оптужби о проневеревама огромних свота новца управо преко Мобтела, 10 година трајала је његова одисеја по бившим совјетским републикама.

Базе су му биле Белорусија и Москва, одакле је оптуживао Млађана Динкића „да му је све сместио“ и да је пробао да га рекетира.

Оптужбе су, додуше на Карићев рачун, слали и из владајуће СНС, понајвише из уста Александра Вучића.

Све се, међутим, у волшебно кратком року испеглало, па је Богољуб од особе која ће бити ухапшена чим ногом крочи у Србију ођеданпут освануо иза леђа тог истог Вучића, на митинзима широм Србије у предизборној кампањи.

Последњих дана Богољуб и 41 Карић машу с мора, где се најбројнија српска тајкунска породица брчка.

И док Србијом колају гласине да ноћ у Сплендиду, где су сви ти силни Карићи смештени, кошта тричавих 15.000 евра, Богуљуб, како Еспресо сазнаје, увелико спрема политички камбек.

Ових дана регрутују се људи по Србији, праве или обнављају одбори Покрета снага Србије, који је једном давно, у децембру 2003. године, освојио скоро 570.000 гласова.

Управо с том истом зеленом салатом сачекала га је новинарка Еспреса, кад се славодобитно вратио у Србију 31. децембра прошле године.

Тај догађај преносиле су телевизије, а нико тад није могао да претпостави да, осим застаревања тужбе против њега, Карић планира и повратак у политику.

То се ових дана дешава, а дешава се и обнављање БК телевизије, чији ће нови уредник бити, како ексклузивно сазнајемо, Миодраг „Ипак се окреће“ Попов.

Једно је извесно: биће зелене салате.

 

Извор: Espreso.rs