Регион

Кривећи Србе, покушали да сперу своју срамоту: За подметање пожара криви ХРВАТИ

Начелник Полицијске управе шибенско-книнске Ивица Костанић је поводом пожара, као и најновијих хапшења због намерног изазивања пожара, рекао да су сви починиоци држављани Хрватске.

Он се дотакао и својеврсне „антисрпске еуфорије“, која се појавила након што је за изазивање пожара ухапшено неколико припадника српске националне мањине.

– Полиција првенствено утврђује ко је починилац и који му је мотив био за извршење кривичног дела. Не бавимо се разним коментарима ко је које националности. Криминалистицким истраживањима смо утврдили те наводимо како су сви починиоци држављани Хрватске, тако да је било какво распиривање мржње непотребно – рекао је Костанић за портал Шибеник.ин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је полицијска управа шибенско-книнска и пре налога министра унутрашњих послова Давора Божиновића предузимала мере и радње на откривању, како узрока пожара тако и на откривању евентуалних пиромана.

– До налога министру ова Полицијска управа већ је поднела пет кривичних пријава због извршења кривичног дела довођења у опасност живота и имовине. Након министровог налога открили смо још четири починиоца – казао је Костанић.

Извор: Tanjug