Русија Свет

Лавров: Тилерсон питао за контрамере Русије и добио објашњење

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да је амерички државни секретар Рекс Тилерсон током састанка са њим покренуо питање контрамера Русије на антируске санкције и добио је објашњење.

Њега су, пре свега, занимали детаљи тих одлука које смо били принуђени да уведемо као одговор на нови закон о антируским санкција који је усвојио амерички Конгрес. Дали смо му објашњења – уствари, то је учињено на основу интервјуа Владимира Путина телевизији ’Русија‘. Тамо је све подробно речено, објашњени су разлози за одлуке које смо предузели после дугог очекивања да САД нец́е иц́и путем конфронтације“, рекао је Лавров новинарима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Састанак Лаврова и Тилерсона на маргинама АСЕАН-а у Манили одржан је у условима још једног скандала. Сједињене Америчке Државе увеле су најобимније за последње три године санкције, које су усмерене, између осталог, против руског енергетског сектора. Москва је такве акције назвала дрскошц́у и почетком трговинског рата и уведела као одговор на њих контрамере које, у принципу, предвиђају смањење броја запослених у америчким дипломатским представништвима у Русији.

 

 

Извор: Vestionline/ rs.sputniknews.com