loading...
Издвајамо Србија

ЛЕГИЈА СПРЕМА ДОЧЕК МОРИНИ: Биће ј*бен чим дође у Пожаревац!

Фото: Јутјуб

Милорад Луковић после информације да ће Албанац вероватно бити његов комшија у шали рекао да му спрема одбор за дочек у „ваздушну бању”.

Милорад Луковић Легија (48), који издржава казну од 40 година затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића, обећао је да ће албански држављанин Исмаил Морина имати „ватрено крштење” уколико после изручења Србији стигне у српски „Алкатраз”!

Како „Ало!” сазнаје од извора блиских овом затвору, Легија је после вести да ће Албанац највероватније бити притворен у најстрожем затвору у Пожаревцу, наводно, поручио: „Робијаши ће га је*ати чим стигне!”

– Вест да је Хрватска одобрила изручење Морине Србији брзо је стигла до „Алкатраза”! Тамо се пронела брзином светлости. Бивши командант „Црвених беретки“ је међу првима са одобравањем дочекао ову информацију. Он је у шали рекао да ће Морина наје*ати чим стигне у „ваздушну бању”, како назива најчувенији српски затвор. Збијајући шале на рачун свог дугогодишњег боравка у Пожаревцу, рекао је да ће се побринути да Морини, наводно, организује одбор за дочек. Наравно, сви знају да је тако нешто неизводљиво, јер се Легија налази у самици, али је на тај начин дао себи мало одушка. Познато је да се у писмима породици зеза на рачун свог боравка у овом затвору и да им редовно шаље поздраве из „ваздушне бање” – препричава наш саговорник.

Албанац у екстрадиционом притвору

Исмаил Морина (Фото: Јутјуб)

Исмаил Морина је и даље у екстрадиционом притвору у Дубровнику. Врховни суд Хрватске укинуо је 10. августа првостепено решење којим је суд у Дубровнику првобитно одобрио изручење Морине Србији, и то по службеној дужности, због битних повреда одредаба хрватског закона о кривичном поступку. Србија тражи Морину због кривичног дела изазивања верске, расне и националне мржње. Против њега је у току истрага Вишег тужилаштва у Београду.

Повод за овакву реакцију је одлука Жупанијског суд у Дубровнику, који је у поновљеном поступку, по налогу Врховног суда Хрватске, поново одобрио да албански држављанин Исмаил Морина буде изручен Србији.

– Морина је навукао гнев робијаша јер је у Београду на утакмици Србија-Албанија пустио дрон са заставом „Велике Албаније”. Легија је велики патриота, осудио је тај поступак, али је прича о „одбору за дочек” у ствари зезање. Легија је сада смирен и сталожен, прича најнормалније са чуварима и куварима, говорећи им да су већ такорећи фамилија! Колега из Централног затвора који је радио тамо када се Легија предао прича да му је стражар на пријему рекао: „Црни Милораде, не пише ти се овде добро!” Међутим, Легија му је одмах одбрусио: „Дај, бре, једну цигару и не сери!” Тамо је био препознатљив по карактеристичном начину поздрављања – мјаукању. И дан-данас људи који су у контакту са Легијом опчињени су њиме. Затвореници га поздрављају руком као команданта, а то раде чак и неки затворски чувари – каже наш саговорник.

Како је „Ало!” раније писао, Легија у српском „Алкатразу” има свог кувара, који из безбедносних разлога кува само за њега. Он је једини човек у „Алкатразу” коме се ручак припрема по наруџбини, рекли су нам наши добро обавештени извори.

Легија сваког дана има привилегију да бира ручак за наредни дан! Кувар му наброји три јела са менија, а он одлучи шта да му се спреми – каже наш саговорник упућен у прилике у овом затвору.

Брину да Милорада неко не отрује

Легија је у српском „Алкатразу” од 11. јула 2010. , када су му потврђене пресуде којима је осуђен на максималне казне затвора од 40 година.

– За све робијаше у овом затвору спрема се посебно, јер се све намирнице из безбедносних разлога контролишу пре кувања. За све њих се кува у истој кухињи, али само Легија може да бира ручак. Он много зна и има шта да каже, зато се и брину о његовој безбедности – каже извор из затвора.

 

Извор: S. Dž. Stojanović / alo.rs

БОНУС ВИДЕО

loading...