Регион Србија

МАКЕДОНСКИ ПРЕМИЈЕР СПРЕМА ОШТРЕ МЕРЕ против Српске православне цркве

То што су партијарх Иринеј и Српска православна црква ударили рампу македонском премијеру Зорану Заеву и забранили Македонији прославу њиховог највећег празника Илендена у манастиру Прохору Пчињском из, како су рекли, “разлога који су добро познати, а нису се променили већ низ година“, много је разбеснело Заева! Македонски премијер, како смо сазнали од извора из обавештајних кругова, планира вишеструку освету, што у српском манстиру његова делегација није добила прилику да данас, на Илиндан обележи Илинденски устанак из 1903. године против Турака и Дан Републике Македоније.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заев, иако, је недавно рекао “надам се да ћемо добити одобрење СПЦ, али ако га и не добијемо, нећемо се наљутити”, заправо није тако мислио, са сигирношћу тврди наш извор.

– Наравно да није, прво што ће урадити то је што ће још више закомпликовати случај владике СПЦ Јована (вранишковског) коме се годинама уназад суди у Мекедонији и још више обесправити положај нашег свештенства у њиховој земљи. Није искључено ни да ће, да би се осветили оскрнавити сам манастир Прохор Пчињски, и да ће наравно њихова полиција заташкати починиоце, међу којима се према неким сазнањима могу наћи и припадници македонске војске – каже наш извор.

Политички аналитичар Саша Боројевић коментаришући наша сазнања упозорава да је Зоран Заев веома опасан човек, који има иза себе “дебела леђа” која га покривају.

– Познато је да су Руске тајне службе недавно разоткриле комплетну криминални инфраструктуру Зорана Заева са којом се са свих страна окружио. Најмање шест опасних криминалаца, који контролишу тржишта наркотика и илегалног оружја, блиски су сарадници македонског премијера Зорана Заева. Управо преко њих он одржава везу са агентима америчке ЦИА. Заев ни један корак не прави, а да марионетски не покреће ЦИА. Свакако ово је још једна врста притиска на Србију и СПЦ да призна МПЦ – каже наш саговорник.

 БОРИС ТАДИЋ ХРВАТИМА ПОКЛОНИО ДЕО СРБИЈЕ! Ево како је бивши председник КОМАДАО СВОЈУ ЗЕМЉУ!

Подсећања ради, Ало! је недавно писао да Македонци помажу Албанцима да остваре паклени план, а то је да „угурају“ Косово у Унеско. Како смо ексклузивно сазнали, поглавар Македонске православне цркве архиепископ скопски и охридски Стефан у присуству новог македонског премијера Зорана Заева тајно је на Охриду потписао документ којим сви православни објекти у Македонији прелазе и у надлежност албанских православних свештеника Илира!

Спор СПЦ са Македонијом

Две цркве СПЦ и МПЦ се већ деценијама споре због статуса Православне цркве у Македонији. Познато је да је МПЦ педесетих година од СПЦ, у чијем је саставу била, добила аутономију, а 1967. је прогласила аутокефалност. МПЦ не признаје ниједна православна црква, а СПЦ њу сматра расколничком, док у исто време свештеници СПЦ немају дозволу да раде у Македонији. Подсећања ради, Синод СПЦ неколико пута је покретао црквеносудски поступак против архиепископа Стефана, поглавара МПЦ.

Заев за “Ало!”: Не спремам рат!

На наше питање да ли македонски премијер Зоран Заев спрема Албанце да у српским униформама упадну у Македонију, за шта би оптужио Србију из његовог кабинета речено нам је: “Натписи у медијима су спекулацје које су суштинска супротност добросуседским релацијама које се гради на официјалним састанцима са претставницима Републике Србије (билатерални састанци у Трсту на Самиту земаља Западног Балкана и ЕУ). Ове нетачне информације не помазху нити Србији, ниМакедонији, а сигурно не помазху нашем региону на путу ка евроатланским интеграцијама. У односу на прославу македонског државног празника Дан Републике (АСНОМ) у манастиру Свети Прохор Пцхински, Република Македонија је упутила официјални захтев на адресу Министраства спољних послова Србије и чекамо официјални одговор.

Извор: Alo.rs