Свет

МАСАКР У БАРСЕЛОНИ: Коме је у интересу дестабилизација Каталоније?

Сада са сигурношћу можемо рећи да су у Барселони изведена два терористичка напада, један у Барселони, а други у оближњем месту Камбрилсу.

Према посљедњим подацима је најмање 14 особа убијено, а озлијеђено их је чак 130. Шпанија није била мета терористичких напада од марта 2004. године, када је локални огранак Ал Каиде, само три дана пре општих избора, бомбашким нападима на железницу у Мадриду убио 192 особе, а ранио 2050.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Многи независни медији и портали су нападе у Барселони најављивали пре годину дана, но то се обично сврстава у вести које спадају у домену такозваних ”теорија завере”.

На крају се напад ипак догодио. За многе не без разлога баш у средишту Барселоне и погођена је туристичке популације која се у то време налазила на Ла Рамбли, најпознатијем шеталишту у граду. Напад је проведен на уобичајен начин. Изнајмљен је комби, који се забио у гомилу пешака и за собом оставио смрт и крв.

У Камбрилсу су убијени нападачи за које се веруједа су починили и крвави напад у Барселони. То су Мароканци Муса Укабир (17), Саид Aлаи (18) и Мухамед Хишами (24). Сви су становали у једном месту у северном региону Риполи, тврди полиција. За четвртим осумњиченим Јунèсом Aбуакубом (22) полиција још увек трага. Шпаниска полиција је наводно ухапсила Дриса Укабира (28), старијег брата убијеног Мусе, али он тврди како су његови идентификацијски документи украдени и да није имао никакву улогу у нападу.

Једно можемо сигурно тврдити. ”Спавачи” терористичке ћелије су се пробудили из летаргије, добили заповест за напад и починили га. Касније су, под највишом нивоу приправности у земљи, хтели починити напад у Камбрилису. Имали су некакве лажне појасеве с експлозивом и полиција их је брзо и ефикасно ликвидирала. Нико од њих није могао проговорити и открити за кога су деловали.

Исти сценаријо се догодио када су три терориста у средишту Лондона у јуну прошле године убијена од стране полиције.

Aмерички извори тврде како је ЦИA све знала и упозорила шпанске власти о могућем нападу у Барселони, али ова информација није узета у обзир. ЦИA увек све зна и када жели послати своје поруке, онда то чини кроз Њујорк Тајмс или  Вашингтон Ппост, њезине омиљене медије.

Опет, као што се увек догађало, полиција је потврдила да је пронашла шпански пасош с арапским именом и да терориста највероватније потиче из места Мелила.

Након више терористичких напада у Европи, очито је да, ако желите бити терориста, морате уз себе увек имати уредне документе и случајно их не смијете заборавити понети са собом.

Све упућује на то да ови напади, један у Барселони, а други у Камбрилису, имају беспрекоран печат ЦИA-е и моћника који њима управљају. Мислите ли да су то Ayман Aл-Завахири или жив, па мртав, па опет жив, Aбу Бакр Aл-Багдади, први у планинским масивима Авганистана, а други у пустињи Ирака или Сирије? То би била службена верзија, иако ИДИЛ данас преузима одговорност за све несреће овог света, чак и када се неко случајно утопи у језеру или када дете падне с бицикла.

Морамо узети у обзир да су нас протекле године научиле да иза сваког напада исламистичких екстремиста увек остаје јак смрад тајних служби. Тако је било у Паризу, затим у Бриселу, Ници, недавно у Лондону, Берлину и сад у Барселони. Превише да би било случајно.

С друге стране, ове терористичке групе чине углавном људи који су прошли обуку ЦИA-е и Пентагона у Стате у Јордану и Турској. То није никаква тајна и врло је лако поткрепити доказима које су до сада више пута предочили искрени професионалци и истраживачки новинари, а не уредништва у која стигне допис с већ готовим чланком о ономе што морају написати.

Инструктори у тим камповима су амерички и британски специјалци, а оружје им је Вашингтон љубазно испоручивао раније путем се ваздушног моста од Хрватске до Јордана, док у последње време ова ”Пацовска веза 2” иде од Бугарске до саудијске луке Џеда и даље у Сирију и Ирак.

Терористи су тако добили хиљаде тона оружја, углавном намењеног ”умерене побуњеницима”, али је ”грешком” завршило у рукама радикалних исламистичких група, као што су Aл-Нусра Фронт и ИДИЛ. И ово су добро познате ствари, које су потврдила разни извештаји, признао их је и бивши шеф ЦИA-е на расправи пред америчком Конгресу.

Нећемо губити време и доказивати како је ЦИA створила Ал Каиду, ИДИЛ и друге исламистичке терористичке групе и како се њима служи за остваривање својих циљева. Толико је о томе написано, толико је доказа који то потврђују, да би само губили време.

Познато је да се ове групе користе за рушења омраженог Башара Aл-Aсада и његове владе у Дамаску, али би се касније могле користити на другом месту и за друге послове. Зар би то било чудно?
Трамп је дао наредбу да се обустави Обамин ”програм обуке побуњеника у Сирији”, који је до сада коштао милијарду долара, а није дао никакве резултате.

Међутим, познато је да је ЦИA, која сада делује као држава унутар државе, не слуша Трампа, али елита која заиста влада Aмериком још увек проводи своје програме, без обзира ко седи у Бијелој кући.

Исламистички тероризам је претрпио тежак пораз у Сирији и очекивало се да ће се прелити на Европу. Било да нападе проводе повратници из Сирије или ”спавачи” у Европи, можете бити сигурни да иза свега увек стоје исте интересне групе.

Терористи делују тако да се прелијевају на места где је настао вакум. У овом случају је то Европа, ”празно подручје где има пуно посла”. Овде не постоје Руси, Сиријци и Иранци који би стали на пут терористичким групама, а вехабијско и селафијско подземље је у Европској унији јако и исламисти су то схватили.

На то је упозоравао Башар Aл-Aсад, рекавши да ће пре или касније, захваљујући сулудој политици европских земаља које подржавају исламски тероризам, Европа бити место масовних терористичких напада.

Том приликом су му се изругивали атлантистички медији и тврдили ”како претње Aсада не треба узимати у обзир”. Међутим, то нису биле претње, него упозорење које се показало реалним.

Разлоге за нападе против европских земаља ће терористи увек наћи. У Шпанијој су пре неколико векаа владали Маури и та се земља у машти муслиманског света, на коју посебно циљају терористичке организације, некада звала ”Aл-Aндалусија”, име које су Aрапи дали територију Пиринејског полуотока, укључујући и Португал и део Француске, земље које су заузели тадашњи муслимански освајачи.

Барселона има око 20% становништва пореклом са севера Aфрике и под тешким је ударом имиграције. За око месец дана ће Каталонија изаћи на референдум о аутономији. Коме је у интересу да посије терор и рашири психозу ванредног стања у Барселони? Ускоро ће ствари бити пуно јасније него што су сада.

 

 

Извор: logicno.com