Издвајамо Свет

Напад ножем у центру Брисела, чули се и пуцњи (ФОТО/ВИДЕО)

Један мушкарац напао је ножем неколико војника у самом центру Брисела након чега су се чули пуцњи. Повређена су два војника, а нападач је у критичном стању.

На мушкарца који је ножем напао групу војника у центру Брисела је пуцано, јавили су локални медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је потврдила да је осумњичени за напад ножем рањен у пуцњави.

Белгијско државно тужилаштво је потврдило овај инцидент, саопштивши да су војници које је напао пуцали у нападача.

Нападач је жив, али је у критичном стању и налази се у болници, навело је тужилаштво, пренео је Ројтерс.

„Према подацима о идентитету којима тренутно располажемо, реч је о 30-годишњем мушкарцу који нам није одраније познат по терористичким активностима“, рекла је портпаролка тужилаштва.

Британска агенција наводи да су војници у нападу лакше рањени – један у лице, а други у руку.

Белгијска државна телевизија РТБФ јавља да је нападач мушкарац из Сомалије стар 30 година и да је током напада узвикивао „Алаху акбар“.

Белгијска агенција Белга преноси да је велики број полицајаца присутан на лицу места.

Белгијски медији наводе, позивајући се на полицијске и војне изворе, да су војници отворили ватру на мушкарца око 20:20х.

АП јавља, позивајући се на белгијски антитерористички Кризни центар, да су војници „неутралисали“ једну особу у Бриселу.

Кризни центар је на Твитеру саопштио да је „ситуација под контролом“, док је белгијски премијер Шарл Мишел, на истој друштвеној мрежи, поручио да безбедносне службе остају у приправности и да помно прати развој догадјаја.

На телевизијским снимцима из центра Брисела види се да је полиција блокирала главну улицу недалеко од туристички атрактивног Гран пласа.

Белгија је под јаким мерама безбедности откако су у двоструком бомбашком нападу 22. марта 2016. убијене 32 особе на бриселском аеродрому и у метроу.

 

Извор: Б92 / Танјуг