Србија

НЕЋЕМО У НАТО И ТАЧКА! Вучић поручио да Србија сама бира свој пут у будућност и да не седи на две столице!

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић поручио је да Србија не седи на две столице, како неки тврде, већ да има своју, српску, столицу и неће ничију туђу. Сами бирамо свој пут у будућност, истакао је Вучић и додао: Имамо своју војску, која јача и која ће бити све снажнија. Прекините са свих страна да водите политику Србије. Нећемо у НАТО, хвала!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом става бившег председника Бориса Тадића да Косову треба дати столицу у УН, да је добро што учествује у дијалогу, „макар му то није била идеја кад је био на власти“.

Вучић је, одговарајући новинарима, рекао да је добро што се чују различити гласови, од Тадићеве идеје до Војислава Шешеља и Лазареве клетве, па до три, четири предлога која су стигла из владе.

– Добро је да су се људи “отворили“ и да говоре шта мисле – рекао је председник.

Додаје да ћемо тако моћи да видимо „шта је реално, шта могуће, а шта не смемо да изгубимо ни по коју цену“.

Мој позив на дијалог не значи признање Косова, рекао је Вучић, и поручио „светским силама“ да не воде српску политику.

ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ: Стојадинка (СНС) овце шиша!

Вучић: Бесмислени написи Курира о БИА! Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су констатације и изјаве о раду БИА које су се могле прочитати у листу Курир потпуно бесмислене.

Вучић је на питања новинара у Крагујевцу како види те написе Курира извратио контрапитањем: „А, кога је то БИА ликвидирала?“

– Дајте ми и једно име и презиме – додао је Вучић.

Опаску новинара „да тако пише Курир“, Вучић је прокоментарисао:

– Је л’ тако пише? Е, тако како пише, и како сви ви овде знате одговор на то питање – е тако и пише.

 

 

Он је то рекао поводом питања новинара како види изјаву руске историчарке Елене Гускове да отварање дијалога води признању Косова.

– Српску политику води српско руководство у складу са српским државним и националним интересима – нагласио је Вучић.
Према његовим речима, Србија је данас више него икада изложена различитим притисцима, са различитих страна.

– Нико није задовољан позицијом Србије, јер је она независна држава и брине о својим интересима у условима све већег сукоба великих сила, када протерују 750 и више лица из дипломатских представништва, па је разумљива заоштрена реторика – оценио је Вучић.

Он је додао да сви очекују да се Србија опредељује.

– Србија не седи на две столице, како неки тврде. Србија има своју, српску, столицу и неће ничију туђу. Сами бирамо свој пут у будућност – подвукао је Вучић.

Веома оштро одбацио је тврдње да је позив на дијалог пут ка признању Косова:

– Ово је само позив на дијалог, решења нису готова. Прекините да измишљате на свим странама. Нећу да излазим са решењима, док не чујем ставове комплетног друштва – подвукао је Вучић.

Казао је и да Србија не жели да буде ниједног војног савеза:

– Имамо своју војску, која јача и која ће бити све снажнија. Прекините са свих страна да водите политику Србије. Нећемо у НАТО, хвала. Нећемо у ОДКБ, хвала – закључио је Вучић.

 

Извор: Tanjug