Србија

Не знате да ли вам је НОВА ЗДРАВСТВЕНА КЊИЖИЦА оверена: Ево како да проверите то једним потезом

Многи грађани још увек чекају да добију нову здравствену књижицу, а они који је већ имају као основни проблем наводе то што за разлику од старе, папирне књижице, на новој не пише датум до када је оверена.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Домовима здравља се не ретко сусрећу са ситуацијом да пацијент дође на преглед, а када књижица прође кроз систем, установи се да није оверена. Тада сви дођу у непријатну ситуацију, јер су многи разлози због којих књижица није важећа, а да грађани и не знају и мислећи да је све у реду, дођу код лекара.

Ивановић за „кипарски модел“ решења питања Косова

Да не бисте више били у недоумици да ли ће вам медицинска сестра на шалтеру рећи да вам књижица није оверена, можете на врло једноставан начин то да проверите.

На сајту Републичког фонда за здравствено осигурање можете проверити датум до ког је оверена књижица, датум поништавања књижице (уколико је поништена), као и податак о матичној филијали.

Довољно је да кликнете на овај линк који ће вас одвести на страницу „начин провере исправе о осигурању“ на сајту РФЗО.

Тада у одговарајућа поља напишете ваш број здравствене књижице, који се налази на задњој страни књижице, испод бар кода, као и свој ЛБО, који се налази на предњој страни књижице. Притиском на поље „Покрените претрагу“ приоказаће се резултати.

 

Извор: Srbija Danas / BKTVNews