Србија

НЕМА ПОВЕРЕЊА У СТЕФАНОВИЋА: Вучић уклонио полицијско обезбеђење, чува га војска

Београд — Репрезентативни Полицијски синдикат Србије саопштио да је уклоњено полицијско обезбеђење председника Србије и да је та јединица расформирана.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу Синдикат наводи да је одељење за обезбеђење председника, из Јединице за обезбеђење личности и одређених објеката расформирано почетком августа, а да је свих 80 специјално обучених полицајаца добило нова решења и пребачено у различите полицијске јединице у Србији.

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: „Ким Џонг Ун није лудак, он зна како је прошао Гадафи“

Председник ПСС Вељко Мијаиловић изјавио је да је мало рећи да је Синдикат изненађен што је „комплетна јединица од 80 људи, која је годинама обезбеђивала председнике Србије преко ноћи без речи расформирана“ и упитао да ли то значи да Вучић нема више поверења у полицију, а да има у новог министра одбране Александра Вулина.

„Ова одлука је по закону морала да буде усвојена на седници Владе Србије и да одлуку о укидању председничког обезбеђења и расформирању ове јединице потпише министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Сматрамо да је посао обезбеђења најважнијих личности у Србији сувише озбиљна ствар да би се оставила ван рука тренираних професионалаца“, рекао је Мијаиловић.

Званичне потврде ове информације нема.

 

Извор: B92

 

Бонус видео: