Русија Свет

Нешто се спрема! ПЕНТАГОН САВЕТУЈЕ БЕЛУ КУЋУ: Испоручите Кијеву ОВО оружје!

Пентагон је Белој кућу препоручио да испоручи Украјини високотехнолошке моделе противтенковског оружја, јавља Ен-Би-Си њуз, позивајући се на три америчка званична лица

Ради се о испорукама противтенковских комплекса „Џавелин” у вредности од 50 милиона долара. Без обзира на то што коначна одлука још увек није донета, Пентагон се залаже да се Кијеву предају ови савремени системи, наводе извори издања.

Осим тога, остају нерешена питања да ли ће САД предати Украјини комплексе директно или преко посредника и како ће Американци обучавати украјинске војнике да користе ово оружје.

– То је прави потез. Видим овде очигледан утицај министра одбране Џејмса Метиса – изјавио је Ен-Би-Си њузу амерички адмирал у оставци Џејмс Ставридис.

Раније је издање „Волстрит џурнала”, позивајући се на америчке чиновнике, објавило да су Пентагон и Стејт департмент израдили план испорука противтенковских ракета и другог наоружања Украјини.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков, коментаришшући ове информације, навео је да све стране које желе да имају своју улогу у решавању криза треба да избегавају акције које могу да изазову нови талас напетости.

 

 

Извор: novosti.rs/informer.rs