Издвајамо Србија

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ! Ево зашто су повучене дипломате из Скопља – МАКЕДОНЦИ ПРИСЛУШКУЈУ ЧАК И ВУЧИЋА?!

Власт у Македонији, у сарадњи са западним службама, шпијунирала све људе из наше амбасаде у Скопљу! Има доказа да се из Скопља незаконито прислушкују и људи из државног врха Србије

Добили смо довољно доказа о веома офанзивном обавештајном деловању против институција Србије
Александар Вучић, председник Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Власт у Македонији у сарадњи са западним обавештајним службама месецима је шпијунирала и тајно пратила готово све људе из српске амбасаде, због чега су наше дипломате прекјуче хитно повучене на консултације у Београд. Истовремено, српски безбедњаци дошли су и до доказа да се из Скопља тајно прислушкују људи из самог државног врха Србије!

Како сазнајемо, македонска тајна служба држала је ‘на мерама’ готово све запослене у српском дипломатско-конзуларном представништву. Осим што су им прислушкивани телефони, српске дипломате су праћене, а сумња се чак и да је зграда српске амбасаде озвучена и држана под даноноћном присмотром. Када су власти у Београду добиле потврду ових сазнања, из МСП је одмах наређено повлачење особља амбасаде, а Влади Македоније је уручена протестна нота.

Довољно доказа

Према речима наших извора, српске службе протекле недеље дошле су до чврстих доказа о угрожавању безбедности српских дипломата у Скопљу.

– Испоставило се да су македонски обавештајци месецима прислушкивали и пратили не само амбасадора већ и његове помоћнике и друго дипломатско. Зграда је била под присмотром. Бележени су сви контакти с Београдом, а ‘на мерама’ били чак и људи из државног врха Србије! Ово је страшан, незапамћен дипломатски скандал због ког би неко у Скопљу морао озбиљно да одговара – каже Информеров саговорник.

Коментаришући овај случај, председник Србије Александар Вучић потврдио је јуче да је од надлежних служби добијено „довољно доказа о веома офанзивном деловању против институција Србије“.

– Желимо добре односе с Македонијом, али морамо се прилагодити новим околностима. Много је спекулација, много озбиљних сумњи и забрињавајућих информација… У наредних десетак дана биће све много јасније – рекао је Вучић. Упитан да ли је повлачење особља уследило због најаве Скопља да ће подржати чланство Косова у Унеску (видите оквир), Вучић је одговорио:

– Штитићемо наше државне и националне интересе и градити што боље односе са Скопљем. Али ти односи морају бити засновани на узајамном поштовању. Видећемо да ли ће Албанци покушати да уврсте Косово на дневни ред Скупштине Унеско. Видећемо онда шта ће о томе казати Скопље, Подгорица и други из региона… У ту причу мешају се и велике силе. У сваком случају, наше је да се како знамо и умемо заштитимо од утицаја спољних фактора.

Стоилковић: У Македонија центар за дестабилизацију Србије!

Иван Стоилковић, лидер Демократске партије Срба у Македонији, каже за Информер да српска амбасада у Скопљу има третман „непријатељске земље“.

– Српски персонал и амбасада третирају се као амбасада Ирана, земље која је оптужена за подршку тероризму. Заев је показао право лице поруком да ће подржати Косово у Унеску – истиче Стоилковић и подсећа и да је Заев у Скопљу ухлебио Вучићеве противнике:

– Они сада од Скопља праве центар за дестабилизацију Србије. Осим бизнисмена, много је овде и људи из српског криминалног подземља. Они бораве у Скопљу на рачун владе.

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да Македонци имају подршку странаца у „офанзивном деловању према Србији“.

– Недвосмислено, са јасним доказима, установљено је појачано офанзивно деловање према Србији, у присуству страног фактора. Држава ће преиспитати оспособљеност за обављање послова у Македонији. Следеће недеље део особља биће враћен, а амбасадор ће сачекати да завршимо консултације у Београду – подвлачи Дачић.

Непријатељска база

На другој страни, Љубан Каран, пензионисани потпуковник Контраобавештајне службе, каже да је повлачење дипломата на консултације јако оштар дипломатски потез.

– Српска амбасада у Скопљу од стране домаћина је третирана као непријатељски пункт. Људе су прислушкивали, пратили, а можда су имали и тајне упаде и претресе службених просторија и станова. Односи са Македонијом били су пријатељски, али очигледно се то променило. Да ли само или под нечијим утицајем, тек Скопље у контакту са другим службама настоји да Србију прикаже као државу опасну по стабилност региона… – закључује Каран.

Заев шиптарски плаћеник: Подржаће пријем Косова у Унеско!

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

Македонски премијер Зоран Заев дефинитивно је јуче доказао да је шиптарски плаћеник! Иако је пре само три месеца обећао да ће Скопље бити неутрално на гласању о пријему Косова у Унеско, јуче је рекао да ће подржати лажну државу!

„Приликом одлучивања о чланству Косова у Унеско, Македонија ће узети у обзир ставове већине земаља ЕУ“, саопштила је Влада Македоније. Како се спекулише, управо Македонија треба да на заседању Скупштине Унеско предложи да се у дневни ред уведе и предлог о чланству Косова!

Коментаришући ове наводе Ивица Дачић истиче да би Србија у том случају могла да повуче признање Македоније под уставним именом и призна је као Бившу Југословенску Републику Македонију (БЈРМ).

– Ако гласају за пријем Косова у Унеско, иако су свесни колико то погађа Србију, предложићу Вучићу да и ми у односу на име под којим смо признали Македонију имамо у виду позицију ЕУ – каже Дачић.

АНА БРНАБИЋ
ПРЕМИЈЕРКА

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Имала сам састанак са Ивицом Дачићем и консултације с Александром Вучићем. Не ради се о малој ствари.

ВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ
ОДБОР ЗА КОНТРОЛУ СЛУЖБИ

Дуже време су акције македонске државе према Србији непријатељске. Очигледно их координирају страни фактори, најпре албански, а онда и амерички и британски.

 

Извор: М. ДАКИЋ – М. ДОБРОМИРОВИЋ, Информер.рс