Издвајамо Србија

НИЈЕ СВЕ У НОВЦУ – ОВАКО СЕ ЦЕНЕ ПРАВИ ПРИЈАТЕЉИ: Отишла је куми на свадбу са 20 евра а ЊЕН ПОТЕЗ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ

Фото: pixabay.com

Праве вредности

Свадбене приче увек су најзанимљивије, и заувек се препричавају. Колико год да има лоших искустава, ова прича је доказ да заиста постоје људи који цене праве вредности у животу и праве пријатеље!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драгана (31) је пре 7 дана ишла на веома важну свадбу: удавала се њена најбоља пријатељица. Муж и она нису водили дете (3), већ су се спремили и однели коверту са 20 евра.

Фото: pixabay.com

– Свесна сам била да је то мало новца из више разлога: богата свадба, ја њена најбоља другарица, а и била сам кума. Ипак, стварно нисмо могли више. Нисмо имали одакле. Ја не радим, а муж има само 250 евра плату, једва преживљавамо и опстајемо са синчићем. Да немамо стан који су нам уступили његови, не бисмо ни за кирију имали. Овако, буквално крпимо крај са крајем.

Миличину свадбу сам чекала целог живота, она ми је као сестра коју никада нисам имала. Морали смо да одемо, макар без ичега. Узели смо последњих 20 евра у кући и ставили у коверту, а ја сам се осећала као најгора особа на свету.

Некако сам превазишла тај лош осећај како је славље текло. Најгори тренутак је био када је, након што је сакупила коверте са новцем, одлучила да узме микрофон и отвара једну по једну, како би прочитала колико је ко дао! Занемела сам!

Први пут сам тако нешто видела. Видела сам, по њеној фаци, да јој није пријатно – муж је тако желео, а она је морала да испоштује драгог, јер се у његовом крају то тако ради.

Како је отварала коверте, ја сам са сваком новом умирала. Ређале су се цифре од 100, 200 па и 500 евра. Мене као куму је оставила за крај. Довољно сам се лоше осећала сама са својом савести, али као да то није било довољно.

Када је отворила моју коверту, ја и муж смо већ од стида и срамоте почели да црвенимо и спремали се да побегнемо са те свадбе, а моја пријатељица је на микрофон рекла пред 500 званица да је од своје најбоље пријатељице, своје куме добила 1000 евра!

Била сам шокирана, муж и ја смо се погледали и ништа нам није било јасно. Наравно, званице су биле у трансу и сви су нас гледали са дивљењем. Боже, какви су то људи, мислила сам, док ми је у ушима и даље зујало оно „хиљаду“. Ја те паре не памтим да сам у животу видела у својим рукама.

Након пар минута кума ми је пришла и нашу коверту запаковану вратила и рекла да зна да нисам у најбољој ситуацији и да жели да ми врати мој новац, јер моје искрено пријатељство јој је вредније од свег новца овог света, а да је на микрофон прочитала да сам јој дала толико само због злих и покварених људи који су чекали да буде мање.

Њој, је како је рекла, најважније што сам ја била увек ту за њу, и никакав новац овог света то не може да промени.

Заплакала сам од среће… али када сам дошла кући схватила сам да је она коверту ипак отворила, јер је поред мојих 20 евра било још 500 евра.

Најбоља пријатељице, волела бих да смем да ти напишем име, али не би било у реду, јер знам да би се она наљутила. Никада ништа није радила да би је неко хвалио или причао о томе. Хвала ти, мила моја кумо, поносна сам и срећна јер те имам у свом животу!

А ви заборавите на прљаве паре и научите да цените праве ствари и вредности у животу!

 

Фото: pixabay.com

Извор: srbijadanas.com / Телеграф.рс